Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje: Acht jaar cel gezocht voor Shakira wegens belastingontduiking

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft vrijdag om meer dan acht jaar gevangenisstraf gevraagd van de Colombiaanse ster Shakira op beschuldiging van belastingontduiking. Justitie wordt beschuldigd van het beschuldigen van de beroemde vertaler van “Hips Don’t Lie”, “Waka Waka” of zelfs “Luca” met feiten voor een bedrag van 14,5 miljoen euro over de jaren 2012, 2013 en 2014.

Volgens de aanklager woont Shakira sinds 2011 in Spanje, toen haar relatie met Barcelona-voetballer Gerard Pique openbaar werd gemaakt, maar ze behield haar fiscale woonplaats in de Bahama’s, die als een belastingparadijs wordt beschouwd, tot 2015. Ik heb twee zonen , Ze kondigden hun scheiding aan in juni.

Shakira ‘ervan overtuigd dat gerechtigheid haar gelijk zal geven’

Les avocats de Shakira estiment pour leur part que, jusqu’en 2014, la plus grande part de ses revenus provenait de ses tournées internationales et qu’elle ne vivait pas plus de six mois par an en Espagne, condition requise pour établir sa résidence fiscale in het land.

Woensdag zei de Colombiaanse zangeres die haar onschuld uitriep, Hij zei dat hij weigerde een overeenkomst te sluiten met het openbaar ministerie En ze willen naar de rechtbank. “Volledig zeker van haar onschuld”, aanvaardt Shakira “geen overeenkomst” met het openbaar ministerie “en besluit de procedure voort te zetten” tot het proces, en haar advies werd vermeld in een persbericht, waarbij ze benadrukte dat de ster “vertrouwen heeft in de waarheid.” Justitie zal hem vrijspreken.”

READ  "Ik heb niet expres verloren"