Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spaanse schrijver Javier Marias stierf op 70-jarige leeftijd aan longontsteking

Spaanse schrijver Javier Marias stierf op 70-jarige leeftijd aan longontsteking

De Spaanse schrijver Javier Marias, wiens werken zijn vertaald in meer dan 40 talen en in bijna 60 landen, kondigde zondag op 70-jarige leeftijd in Madrid aan dat hij een longontsteking had, over zijn ‘montage’ thuis.

Met grote droefheid moeten we namens ons en de familie het overlijden van onze geweldige auteur en vriend Javier Marias vanmiddag in Madrid aankondigen.”, in een persbericht, gepubliceerd door Alfaguara.

In de verklaring stond dat hij leed.weken geleden“Longontsteking”Wat de afgelopen uren erger is gewordenVolgens het quotiënt El MundoHet was een longontsteking.”Veroorzaakt door covid“Het gevolg was dat hij enkele maanden in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Geboren op 20 september 1951 in Madrid, wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste auteurs van de hedendaagse Spaanse literatuur en heeft hij miljoenen exemplaren van zijn boeken over de hele wereld verkocht.

De auteur van tientallen romans, korte verhalen en essays, Javier Marías, die ook redacteur, vertaler en journalist was, publiceerde exclusief in Rivages-edities Oxford roman (1989) wit hart (1992) En de Denk morgen in de strijd aan mij (1994), maar ook Zoals liefde (2011) in Gallimard. Hij is ook de auteur van een geweldige trilogie, je gezicht morgen Bijna 2.000 pagina’s lang en voltooid in 2010. Vorig jaar publiceerde hij zijn zestiende roman, Thomas Nevinson.

Hij werd in 2006 benoemd tot lid van de Koninklijke Spaanse Academie en sprak uitstekend Frans en Engels. Cameraman en fan van Real Madrid, Javier Marias was ook, ondanks zijn republikeinse ideeën, de koning van het fictieve koninkrijk Redonda, voor zijn naam voor een eiland in de Kleine Antillen.

READ  Spoilers voor de week van 31 mei 2021