Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sony zegt dat het aantal PS5-aandelen in 2022 laag kan blijven

Tussen november 2020 en maart 2021 slaagde Sony erin om 7,8 miljoen PS5’s te produceren en te distribueren, waarmee het het historische PS4-record (7,5 miljoen consoles tussen november 2013 en maart 2014) overtrof. Voor het huidige nieuwe boekjaar heeft de fabrikant zich opnieuw tot doel gesteld om het beter te doen dan de PS4. Hiervoor zal het tussen april 2021 en maart 2022 meer dan 14,8 miljoen PS5’s in de wereld moeten distribueren.

Ondanks deze optimistische vooruitzichten vertelde Sony CFO Hiroki Totoki de aanwezige analisten nadat de financiële resultaten waren gepresenteerd dat de vraag naar de PS5 het aanbod waarschijnlijk de rest van het jaar zal overtreffen en dat deze situatie zich zou kunnen uitstrekken tot in 2022. Een ongewoon groot voorraadtekort in de geschiedenis van consoles In gaming, wat kan worden verklaard door het enorme tekort aan halfgeleiders, waarvan de effecten niet beperkt zijn tot de videogamemarkt.

Ik denk niet dat de vraag dit jaar zal afnemen, en zelfs als we volgend jaar meer hardware veiligstellen en meer PlayStation 5-eenheden produceren, zal ons aanbod de vraag niet kunnen bijhouden.Voor het management van Sony is er ook weinig kans dat de geleidelijke afname van de Covid-19-epidemie en het opheffen van inperkingsmaatregelen een aanzienlijke impact zullen hebben op de vraag.

We hebben meer dan 100 miljoen exemplaren van PlayStation 4 verkocht en gezien ons marktaandeel en onze reputatie kan ik me niet gemakkelijk voorstellen dat de vraag daalt.Voor het nieuwe fiscale jaar (1 april 2021 tot 31 maart 2022) heeft Sony Group Corporation een nieuw en ambitieus doel gesteld voor zijn PlayStation-divisie, met een nieuwe recordomzet van € 22 miljard in plaats van € 20,2 miljard ”, zegt Hiroki Totoki. Hoewel het bedrijfsresultaat naar verwachting zal dalen van 2,6 miljard euro naar 2,4 miljard euro.

READ  Waarom ziet Waze een golf van één-sterrecensies in de Play Store?