Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Soldaten die ervan verdacht worden moslims te vernederen wegens het overtreden van de insluiting

Het filmpje is op sociale media geplaatst. – ISHARA S. KODIKARA / AFP

leger Sri Lanka Zondag werd een onderzoek geopend nadat foto’s op sociale media waren geplaatst waarop te zien is hoe soldaten moslimmannen uit een minderheid op straat dwingen te knielen om hen te straffen voor het overtreden van regels.
opsluiting. Gewapende soldaten bevolen moslimburgers om hun handen in de lucht te steken terwijl ze knielden op een straat in een stad
EraforHet ligt 300 km ten oosten van de hoofdstad Colombo.

De stedelingen beschreven deze acties als vernederend en beledigend, en legerfunctionarissen erkenden dat het soldaten verboden is om dergelijke straffen op te leggen. De slachtoffers waren op weg naar twee restaurants om eten te kopen. “Een vooronderzoek door de Marechaussee is gestart nadat enkele foto’s waren verspreid waarop de vermeende pesterijen in de Eravor-regio te zien waren”, aldus het leger.

“Het leger zal de strengste disciplinaire maatregelen nemen.”

Ze zei dat de officier die de leiding had uit zijn functie was gezet en dat de soldaten die bij de zaak betrokken waren het bevel hadden gekregen de stad te verlaten. Ze zei dat “het leger de strengste disciplinaire maatregelen zal nemen tegen de overtredende leden van het leger”, wat wijst op een zeldzame wens om zijn leden te onderzoeken. Sri Lanka zit opnieuw een maand vast om een ​​derde golf van coronavirusinfecties in te dammen. Het dodental door Covid-19 is sinds het begin van deze golf medio april meer dan verviervoudigd tot 2.531.

Het leger, beschuldigd van oorlogsmisdaden in verband met het zevenendertigjarige conflict – vanaf mei 2009 – tussen regeringstroepen en Tamil-separatisten (voornamelijk van hindoeïstische afkomst), is ingezet om politie en gezondheidsautoriteiten bij te staan ​​bij de rechtshandhaving. Regels gericht op het bestrijden van het virus. De opeenvolgende regeringen van Sri Lanka hebben consequent ontkend dat troepen ongeveer 40.000 burgers hebben gedood tijdens de laatste fase van dit separatistische conflict, dat tussen 1972 en 2009 meer dan 100.000 levens eiste.

READ  Uit onderzoek is gebleken dat het weer in slaap vallen na het horen van een alarm enkele voordelen heeft