Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mitigatie in Frankrijk en Japan, kritieke situatie in Brazilië

Met aanhoudende verbetering in veel landen, heeft Brazilië een half miljoen doden gepasseerd en staat het voor het begin van een derde golf

Onbeperkte uitstapjes in Frankrijk, noodtoestand opgeheven in Japan: sommige landen hebben zondag de anti-covid-maatregelen versoepeld ten gunste van een betere gezondheid, een mogelijkheid die nog ver weg is in Brazilië, dat de drempel van 500.000 doden heeft overschreden en waar een derde van de de pandemiegolf doemt op.

Drie dagen nadat de verplichting om buiten een masker te dragen afloopt, keren de Fransen zondag terug naar het bijna normale leven: De avondklok, die acht maanden geleden werd ingevoerd, werd vanaf 6 uur ’s ochtends opgeheven.Gezien de geringe vervuiling. De Franse premier Jean Castix kondigde woensdag aan dat “de situatie sneller verbetert dan we hadden gehoopt”, en waarschuwde dat het opheffen van de avondklok de handhaving van gezondheidsprotocollen voor openbare plaatsen niet zou verhinderen.

Frankrijk, een van de Europese landen die het hardst door het virus zijn getroffen met meer dan 110.000 doden, was samen met Italië en Griekenland een van de laatste landen die een dergelijke maatregel handhaafde. De verplichting om om 23.00 uur naar huis te gaan was echter minder respectvol. Met de opheffing van deze beperking volgt het het voorbeeld van veel Europese landen, zoals België, terwijl andere, waaronder Duitsland en Spanje, op weg zijn naar een geleidelijke opheffing van het dragen van maskers.

Opluchting in Japan

In Japan, een maand voor de Olympische Spelen (23 juli – 8 augustus), De noodtoestand op het gebied van de gezondheid is zondag zoals gepland in Tokio en acht andere afdelingen opgehevenDe beperkingen worden echter gehandhaafd en kunnen de aanwezigheid van een lokaal publiek op de Olympische Spelen beperken. Dit noodtoestandmechanisme, dat eind april werd ingevoerd, bestond voornamelijk uit het sluiten van bars en restaurants in de vroege avond en het verbod op het schenken van alcoholische dranken. Verlengd tot 11 juli voor Okinawa (zuidwesten).

READ  De Verenigde Staten zijn van plan de grenzen te heropenen voor gevaccineerde reizigers

Volgens de handige regeling mogen bars en restaurants weer alcohol schenken tot 19.00 uur, maar blijven ze sluiten om 20.00 uur. De versoepelde beperkingen maken het ook mogelijk om evenementen (sportbijeenkomsten en concerten) met toeschouwers te licentiëren, maar met een belasting tot 50% van de ontvangstcapaciteit van elke locatie en met een maximum van 10.000 personen. Daarnaast heeft de gouverneur van de Japanse hoofdstad, Yuriko Koike, vandaag, zaterdag, de annulering aangekondigd van de zes fanzones die aanvankelijk gepland waren om de Olympische wedstrijden in Tokio op hun gigantische schermen te volgen, vanwege de gezondheidscrisis.

De kritieke situatie in Brazilië

In Brazilië, nu zaterdag Het tweede land ter wereld na de Verenigde Staten dat de drempel van 500.000 doden door Covid-19 overschrijdtDe recente stijging van het dagelijkse aantal sterfgevallen bevestigt de komst van de derde golf. Het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid, dat volgens verschillende epidemiologen is onderschat, meldt 500.800 sterfgevallen, waarvan 2.301 in de afgelopen 24 uur. Deze week steeg het wekelijkse aantal dagelijkse sterfgevallen voor het eerst sinds 10 mei boven de 2.000, in het land van 212 miljoen mensen dat sinds afgelopen zondag gastheer is van het Copa America-voetbaltoernooi.

Meer dan 60% van de sterfgevallen (303.550) zijn geregistreerd sinds het begin van het jaar. De situatie is kritiek in 19 van de 27 Braziliaanse staten, met een bezettingsgraad van meer dan 80% voor intensive care-bedden en 90% in acht staten. De vaccinatiecampagne in Brazilië begon eind januari en slechts 29% van de bevolking kreeg ten minste één dosis en 11,36% van hen was volledig gevaccineerd.

READ  Iguazu Falls registreert 10 keer hogere stroom dan normaal

Registreer in Moskou

De Russische hoofdstad Moskou van haar kant registreerde zaterdag voor de tweede dag op rij een nieuw record voor gevallen van het coronavirus, aangezien er binnen 24 uur 9120 besmettingen werden geregistreerd. Moskou identificeerde de dag ervoor 9.056 nieuwe gevallen, vergeleken met ongeveer 3.000 dagelijkse gevallen twee weken eerder. De uitbraak van Covid-19 is volgens de autoriteiten te wijten aan de deltavariant, die in India opdook en de Moskouse ziekenhuizen dreigt te overstromen.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de burgemeester, Sergei Sobyanin, besloten om van 12-20 juni een week niet te werken. Ook verlengde hij vrijdag tot en met 29 juni de sluiting, en vaardigde hij afgelopen weekend een decreet uit, eetgelegenheden in winkelcentra en de sluiting van restaurants en bars tussen 23.00 uur en 06.00 uur. Woensdag vaardigde hij een decreet uit voor de verplichte vaccinatie van werknemers in de dienstensector. Ongeveer 60% van hen, of ongeveer 2 miljoen mensen, zou tegen 15 augustus gevaccineerd moeten zijn.