Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Het verloop van de epidemie in Afrika is “uiterst zorgwekkend”

Derde golf – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd voor een sterke toename van Covid-19-infecties op het Afrikaanse continent. Sommige landen zien hun gevallen toenemen.

Zal de deltavariabele het Afrikaanse continent in gevaar brengen? De directeur noodgevallen van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde vrijdag voor een ontwikkeling “Heel erg vervelend” Uit het traject van Covid-19-gevallen in Afrika. Volgens gegevens van de gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties zijn in de week van 7 tot 13 juni 116.500 nieuwe infecties geregistreerd in Afrika, een stijging van 25.500 ten opzichte van de week ervoor.

“De derde golf versnelt op het continent en nadert de piek van de eerste golf, die piekte op meer dan 120.000 gevallen per week geregistreerd in juli 2020.”, schreef de Wereldgezondheidsorganisatie donderdag In een persbericht. Drie Afrikaanse landen (Democratische Republiek Congo, Namibië en Oeganda) ervaren de hoogste wekelijkse vervuilingscijfers sinds het begin van de COVID-19-pandemie.

Alle info over

Coronavirus: de pandemie die de planeet doet schudden

In welk stadium is een pandemie, sectie voor sectie?

Zes weken opsluiting in Oeganda

En in Oeganda, een land met 40 miljoen inwoners in de regio van de Grote Meren in Afrika, kondigde de president vrijdag nieuwe beperkende maatregelen aan in het licht van een schijnbare verslechtering van de situatie. Reizen in Oeganda, zowel privé als openbaar, is voor ten minste zes weken opgeschort, met een avondklok van 19.00 uur tot 5.30 uur. De grenzen blijven open voor toeristen en goederenvervoer.

Oegandese artsen vertelden AFP dat het gebrek aan zuurstof en medicijnen de ziekenhuizen trof. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de deltavariant (Indiaas) gemeld in 14 Afrikaanse landen, hoewel niet is bevestigd dat deze verantwoordelijk is voor de snelle verslechtering van de gezondheidssituatie in Afrika.

READ  Bisschoppen en kardinalen zullen worden berecht voor het Vaticaanse Strafhof

Vaccinatie uitdaging

‘Afrika heeft hier en nu doses nodig om de derde golf te stoppen’Aan de regionale directeur van de WHO voor Afrika. Op 17 juni had Covax’ internationale systeem voor de levering van vaccins voor arme landen slechts 88 miljoen doses geleverd aan 131 landen, veel minder dan verwacht. Bijna 12 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd in Afrika, wat de Wereldgezondheidsorganisatie garandeert, of minder dan 1% van de 1,2-1,3 miljard mensen op het Afrikaanse continent.

In een poging om dit probleem aan te pakken, kwamen de leiders van de G7-landen overeen om tegen eind 2022 een miljard doses vaccins tegen het Covid-virus te herverdelen. Te weinig voor sommige internationale actoren, en zij geloven dat 11 miljard doses vaccins vereist. Vaccins om de epidemie te beëindigen.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Ernstige onweersbuien: 25 secties in Orange Awakening, raadpleeg de voorspelling

Video- Overstromingen, gescheurde daken en gigantische hagelstenen… Hevige stormen teisterden Frankrijk

Wasmachine, slecht geparkeerde auto, stappenteller: dit zijn de items die de Jubilar-zaak deed schudden

Ratten- en spinnenplaag in Australië: fobie, bekijk deze video niet!

Vers besmet: is het Covid-19-vaccin effectief?