Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sojoez MS-19 gaat van start met de bemanning van de eerste film die in de ruimte is opgenomen (VIDEO) – RT in het Engels

Sojoez MS-19 gaat van start met de bemanning van de eerste film die in de ruimte is opgenomen (VIDEO) – RT in het Engels

Een actrice en regisseur, vergezeld door een astronaut, vertrokken naar het International Space Station (ISS). Ze zullen “Le Défi” opnemen, de eerste speelfilm die in de geschiedenis in een baan om de aarde is opgenomen.

Op 5 september stuurt Rusland actrice Yulia Peresild, 37, en regisseur Klim Chebenko, 38, de ruimte in om de eerste speelfilm in de geschiedenis op te nemen: The Challenge.

Vertrek om 10:55 uur (Parijse tijd) vanaf de Russische ruimtebasis in Baikonoer, Kazachstan, vergezeld door kosmonaut Anton Chkaplerov.

Het Russische team heeft 12 dagen om deze film op te nemen, die het verhaal vertelt van een dokter die een astronaut probeert te redden.

Het project werd gezamenlijk voorbereid door Pervy Kanal, bureau Roscosmos en productiebedrijf Yellow, Black and White. De film maakt deel uit van een “groot wetenschappelijk en educatief project” dat ook een reeks documentaires zal bevatten over bedrijven in de ruimtevaartsector en professionals die tegelijkertijd bijdragen aan de bouw van raketdragers, ruimtevaartuigen en ruimte-infrastructuur. En Volgens de Russische ruimtevaartorganisatie.

Wetenschap, communicatie en zaken: welkom aan boord van het internationale ruimtestation

Zoals RT France-journalist Fabian Reeves opmerkte in een In mei verscheen een artikel over dit onderwerp, vormt het internationale ruimtestation een belangrijk communicatiemiddel met betrekking tot de vooruitgang van de mensheid op het gebied van de ruimte. Het sturen van astronauten/astronauten (de aanduiding verschilt per land) aan boord van het internationale ruimtestation ISS gaat inderdaad gepaard met belangrijke communicatiecampagnes, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk wordt geïllustreerd door het recente fenomeen Thomas Pesquet.

Bovendien is dit niet de eerste keer dat we horen over culturele projecten aan boord van het International Space Station die bedoeld zijn voor het grote publiek, naast de missies die op de site worden uitgevoerd: recente Russische aankondigingen in deze richting vermelden bijvoorbeeld de Amerikaanse ambitie om een film aan boord van het station met acteur Tom Cruise.

READ  Restaurants met Michelinsterren in Bretagne

NASA werkt graag samen met Tom Cruise aan een film aan boord van het internationale ruimtestation ISS! “We hebben de populaire media nodig om een ​​nieuwe generatie ingenieurs en wetenschappers te inspireren om de ambitieuze plannen van NASA te realiseren”, zei het voormalige hoofd van het Amerikaanse ruimteagentschap in mei 2020.

Deze projecten hebben ook een grote financiële dimensie omdat ze een belangrijke bron van inkomsten vormen, gekoppeld aan het sturen van mensen naar het station. Gekenmerkt door een decennium van Russisch monopolie op het gebruik van raketten en Sojoez-capsules, is de reis van en naar het internationale ruimtestation nu haalbaar met SpaceX, het bedrijf van Elon Musk dat al spannende contracten heeft binnengehaald aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. En met een orde van grootte bereiken de kosten van dergelijke vluchten enkele tientallen miljoenen euro’s, of ze nu worden uitgevoerd met Russische of Amerikaanse raketten. De financiële dimensie is belangrijker dan ooit in het licht van de budgettaire onrust die over het internationale ruimtestation zweeft.

Terwijl de exploitatie van het station jaarlijks in totaal enkele miljarden dollars opslorpt, besteden belanghebbenden dit ten koste van andere ruimtevaartprojecten, die elk oplossingen bieden die geleidelijk neigen naar privatisering van het station. In 2018 kondigde Washington bijvoorbeeld zijn ambitie aan om een ​​einde te maken aan de directe federale steun aan het internationale ruimtestation ISS, ten gunste van particuliere investeringen. Aan Russische zijde wezen verschillende advertenties op een mogelijke terugtrekking uit het land in de programmering van het station vanaf 2025.