Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sociale netwerken: “Ik geef Facebook geen toestemming om mijn gegevens of foto’s te gebruiken.” Om deze reden is er geen voordeel verbonden aan het publiceren van dit bericht en beschermt het u niet.

Sociale netwerken: “Ik geef Facebook geen toestemming om mijn gegevens of foto’s te gebruiken.” Om deze reden is er geen voordeel verbonden aan het publiceren van dit bericht en beschermt het u niet.

Dagenlang zijn Facebook-nieuwsfeeds gevuld met hetzelfde copy-paste-bericht… wat volkomen nutteloos is.

Een zeer actuele update en een heel oud bericht botsen de afgelopen dagen in uw Facebook-nieuwsfeeds en zorgen ervoor dat hetzelfde bericht viraal gaat.

In dit bericht denken gebruikers na over het beschermen van zichzelf tegen datalekken en daarmee het beschermen van hun privacy.

Nepnieuws

Dit bericht is vaak hetzelfde: “Ik geef Facebook of enige entiteit die aan Facebook is gekoppeld geen toestemming om mijn foto’s, informatie, berichten of berichten te gebruiken, zowel in het verleden als in de toekomst. Met deze verklaring stel ik Facebook ervan op de hoogte dat openbaarmaking, kopiëren, distributie , of “Onderneem enige andere actie tegen mij op basis van dit profiel en/of de inhoud ervan. De inhoud van dit profiel is privé- en vertrouwelijke informatie. Schending van de privacy kan bij wet worden bestraft (UCC 1-308-1 1) 308-103 en het Statuut van Rome).”

Anderen wijzen op het feit dat “Meta (die eigenaar is van Facebook) van nu af aan een publieke entiteit is.” “Al haar leden zouden een brief als deze moeten posten”, beweren deze brieven.

De berichten zijn gebaseerd op volledig valse elementen, aangezien het Statuut van Rome verwijst naar de ‘werkregels van het ICC’ wanneer de UCC-wet de ‘handel tussen de verschillende staten van Amerika’ regelt. Ten slotte blijft Meta een privébedrijf en wordt het nooit een publieke entiteit.

Echte update

Eén feit blijft: de afgelopen dagen heeft Meta de afgelopen dagen al een update van de gebruiksvoorwaarden opgelegd, omdat het Amerikaanse bedrijf ‘berichten begon te publiceren waarin zijn nieuwe advertentiebeleid werd uitgelegd’, waarin wordt uitgelegd De gespecialiseerde site Frandroid.

READ  Geconfronteerd met financiële problemen, lanceert het solidaire fastfoodrestaurant L'après M een oproep tot donaties

Sinds november biedt Meta een advertentievrije dienst aan voor € 9,99 per maand. Uiteraard blijft de gratis versie van deze twee platforms beschikbaar, maar hiervoor moet u de weergave van gerichte advertenties valideren.

Het is dit verificatieproces dat dit oude, nutteloze bericht laat zien waarin Meta wordt gewaarschuwd de gegevens van haar leden niet te gebruiken.

Als deze brief al oud is, zijn de waarschuwingen tegen publicatie ervan net zo oud. Daarom moet u weten dat het plaatsen van een bericht waarin wordt verklaard dat “u Facebook geen toestemming geeft om uw persoonlijke gegevens of foto’s te gebruiken” geen juridische waarde heeft.

“Als het gratis is, ben jij het product!”

Alleen autorisaties die zijn verstrekt bij het aanmaken van een account of tijdens updates worden geteld. Maar in het laatste geval wordt uw bestelling pas geopend nadat uw nieuwe selecties zijn gevalideerd. Een bericht op je profiel plaatsen helpt simpelweg niet.

Wat is uiteindelijk het voordeel van deze berichten die op de muren worden gekopieerd en geplakt? Het mysterie blijft bestaan ​​omdat het geen verband houdt met phishing of andere verdachte diensten. Natuurlijk kunnen we hiermee alleen de goedgelovigheid van sommige gebruikers controleren, die in de toekomst mogelijk het doelwit kunnen zijn van nauwkeurigere en gerichtere aanvallen…

Ten slotte lijkt elke gebruiker van deze gratis diensten soms de algemeen aanvaarde formule te vergeten: “Als het gratis is, ben jij het product.” Met andere woorden: als u het recht heeft om het gebruik van uw gegevens te controleren, zullen deze op grotere schaal door deze gratis diensten worden gebruikt.

READ  Verbruik: Pas op voor deze ijsjes verkocht aan Lidl en Aldi teruggeroepen uit verkoop in Spanje