Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sneeuw in de vlaktes vanavond en maandag: wat te verwachten?

Sneeuw in de vlaktes vanavond en maandag: wat te verwachten?

De kou nestelt zich in het noordelijke tweederde deel, dankzij de lichte wind die uit het oosten waait. Het Europese continent is koud en bedekt met sneeuw. Ons land ondervindt deels de gevolgen van dit eerste winteroffensief. Niet alleen versnelt de temperatuurdaling, maar de eerste sneeuwvlokken vliegen dit weekend op maandag over de vlakte. Verwacht geen volledig witte landschappen, met uitzondering van de bergen, maar een paar sproeiers kunnen worden opgemerkt.

Vochtigheid en kou een wintercocktail van sneeuw

De meteorologische context is bevorderlijk voor een deel van deze sneeuwval weekend, omdat we getuige zijn van een combinatie van twee factoren: de kou op het noordelijk halfrond en de turbulentie beladen met vochtige en gematigde lucht die uit de Middellandse Zee komt. Dit conflict van luchtmassa’s veroorzaakt wat lichte sneeuwval op lagere hoogten en plaatselijk op de vlakte

Deze zondag: Een paar sneeuwvlokken in het noordwesten

En zo werden deze zondag enkele sneeuwvlokken waargenomen in het noordwesten en middenwesten van het land. Door de positieve temperaturen blijft deze sneeuw niet aan de grond plakken. Op de Birch Hills is zeer licht stof te zien, zonder enige hinder voor het verkeer.

Zondag tot en met maandagnacht en maandagochtend een beetje sneeuw op de vlakte in het noordoosten

Vannacht valt er lichte sneeuw van Grand-Est via Hauts-de-France naar Normandië. Ze zullen zonder problemen de grond van de Artois Hills, Bray Country en het Lorraine Plateau kunnen bespatten, maar aangezien het de eerste sneeuw van het seizoen zal zijn, moet je deze nacht en maandagochtend voorzichtig zijn op de wegen over de genoemde gebieden, onderhevig aan enkele gladheidsverschijnselen.

READ  Astronomen hebben het dichtstbijzijnde zwarte gat bij de aarde ontdekt

De omstandigheden zullen vannacht en maandagochtend lokaal bijzonder uitdagend zijn in Hauts-de-France en in de Ardennen vanwege temperaturen rond 0°C, met het risico van ijsvorming op de grond.


Zondag Sneeuw & Maandag © Het weerkanaal