Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Siemens plaatst een mijlpaalcontract ter waarde van 8,1 miljard euro voor het spoorwegnet in Egypte

De Duitse groep zal drie lijnen bouwen die 60 steden met elkaar verbinden en zo “Het zesde grootste hogesnelheidsspoornetwerk ter wereld“.

Dit is de grootste order in de geschiedenis van SiemensHet hoofd van de groep verwelkomde in een persbericht, die een contract van 8,1 miljard euro tekende met de Egyptische staat om drie spoorwegen aan te leggen. Dit nieuwe netwerk, dat plaats zal bieden aan hogesnelheidstreinen, regionale treinen en goederenlocomotieven, zal 60 steden in het land met elkaar verbinden. Caïro, Abu Simbel, Luxor, Hurghada voor de Rode Zee… Er zullen diensten worden verleend aan alle belangrijke economische en toeristische centra in het land. Door dit nieuwe netwerk van meer dan 2.000 kilometer spoor krijgt EgypteHet zesde grootste hogesnelheidsspoornetwerk ter wereld“.

Naast de levering van een spoorwegnet zal Siemens ook treinen naar Egypte leveren: 41 hogesnelheidstreinen, 94 regionale treinen en 41 goederenlocomotieven maken deel uit van het orderboek. In het contract, met een totale waarde van 8,1 miljard euro, is een eerste order opgenomen die al in september 2021 werd gesloten ter waarde van 2,7 miljard euro. De overeenkomst voorzag in de aanleg van een eerste lijn met een lengte van 660 km.Suezkanaal vanaf RailsHet verbinden van Ain Sukhna voor de Rode Zee met Marsa Matrouh en Alexandrië aan de Middellandse Zee. Zo voorziet het tweede deel van het contract in nog twee lijnen met een lengte van 1.100 en 225 km, waardoor ongeveer “500 miljoen reizen per jaarTen slotte voorziet dit contract in het creëren van 40.000 lokale banen en heeft het tot doel de CO2-uitstoot met 70% te verminderen in vergelijking met het wegverkeer.

READ  Rain Bike Test: Een leuke en geconnecteerde elektrische stadsfiets