Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sergio Ermotti neemt UBS over om overname Credit Suisse te leiden – 29-03-2023 om 09:55

Directeur van de Zwitserse bank UBS Sergio Ermotti spreekt op een persconferentie in Zürich

ZÜRICH (Reuters) – UBS heeft woensdag de verrassende benoeming aangekondigd van zijn voormalige baas, Sergio Ermotti, als voorzitter en chief executive officer om de massale overname van Credit Suisse te leiden.

Sergio Ermotti, de huidige voorzitter van herverzekeringsmaatschappij Swiss Re, was van 2011 tot 2020 CEO van UBS.

UBS vervangt de huidige CEO Ralph Hammers met ingang van 5 april.

UBS zei in een verklaring dat Ralph Hammers, die Sergio Ermotti in november 2020 opvolgde, “ermee heeft ingestemd af te treden om de belangen van de nieuwe groep, de Zwitserse financiële sector en het land te dienen”.

“De raad van bestuur heeft deze beslissing genomen in het licht van de nieuwe uitdagingen en prioriteiten waarmee UBS wordt geconfronteerd na de aankondiging van de overname”, voegde de bank eraan toe.

UBS ontsloeg Ralph Hammers vanwege zijn gebrek aan ervaring met grote fusies en overnames. Hij stond voor de taak om twee banken samen te brengen die 1,6 miljard dollar aan activa vertegenwoordigen, meer dan 120.000 werknemers en een complexe balans.

Davide Serra, CEO van Algebris Investments, merkte op: “De beslissing om Sergio Ermotti terug te roepen is zeer positief omdat het de risico’s in verband met de integratie en uitvoering (van de overname van Credit Suisse) met 80% vermindert.”

De aandelenkoers van UBS steeg ongeveer 1,80% op de beurs van Zürich rond 40 GMT.

Sergio Ermotti, die UBS leidde na de wereldwijde financiële crisis, zei dat hij graag bij Credit Suisse wilde komen werken.

READ  De cijfers waar je op moet letten

“De taak die voor ons ligt is urgent en moeilijk”, zei hij in een verklaring.

“Om dit op een duurzame en succesvolle manier te realiseren, en in het belang van alle stakeholders, moeten we alle opties weloverwogen en systematisch afwegen.”

(Geschreven door John Revell in Zürich, met bijdragen van Akriti Sharma in Bangalore, Franse versie door Gaëlle Sheehan en Tangi Salaun, redactie door Kate Entringer en Blandine Hénault)