Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Seol verontschuldigt zich voor het niet neerschieten

Seol verontschuldigt zich voor het niet neerschieten

Leger Zuid-Korea Op dinsdag 27 december verontschuldigde hij zich voor het niet neerschieten van vijf drones Noord-Koreanen die maandag de inter-Koreaanse grens overstak, nadat hij onder vuur kwam te liggen omdat hij niet voorbereid was. “Gisteren vielen vijf vijandige drones het Zuid-Koreaanse luchtruim binnen, en ons leger heeft ze opgespoord en gevolgd, maar we verontschuldigen ons dat we ze niet konden neerschieten.Dat hebben de gezamenlijke stafchefs van Zuid-Korea in een verklaring gezegd.

Push-inval op maandag Seoul Om waarschuwingsschoten af ​​te vuren en zette straaljagers en helikopters in om de drones neer te schieten, waarvan er één het luchtruim nabij Seoul bereikte. Alle drones leken ondanks een achtervolging van vijf uur naar het noorden te zijn teruggekeerd.

Zie ook – Spanningen in Azië: de Amerikaanse luchtmacht en Korea voeren gezamenlijke oefeningen uit en Japan versterkt zijn leger

Zeer onvoldoende instelling

De Joint Chiefs of Staff realiseerden zich dat ondanks het vermogen van het leger om de confrontatie aan te gaanAanvallende drones die een reële dreiging vormenEr is een grens aan hun vermogen om kleine spionagedrones te detecteren en aan te vallen. “Als gevolg hiervan veroorzaakte het gebrek aan voorbereiding van het leger veel publieke bezorgdheid.“, hij voegde toe.

De Zuid-Koreaanse president Yoon Sok-yol zei dinsdag tijdens een kabinetsvergadering dat het incident de bereidheid van het leger aantoonde “zeer ontoereikendYun Sok-yul heeft bevolen om het project te versnellen om een ​​eenheid onbemande vliegtuigen te lanceren om bewakings- en verkenningsoperaties uit te voeren voor de belangrijkste militaire faciliteiten van Noord-Korea.Het plan roept op tot de introductie van geavanceerde drones.

READ  Israël roept de Franse ambassadeur bijeen na stemming over het Palestijnse lidmaatschap van de Verenigde Naties

De invasie in het Zuid-Koreaanse luchtruim was de eerste in vijf jaar en volgt op een aanval Een reeks wapentests in Pyongyang.


Zie ook Oekraïne: Kiev sloeg opnieuw toe met een drone-aanval