Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Seine Navy. Een week voordat het uiteenvalt, blijft de infectiegraad afnemen

In Seine-Maritime is het besmettingspercentage al enkele dagen afgenomen. (© YR / 76actu)

Het nieuws is wederom best goed in het wekelijkse rapport over een evolutie De Covid-19-epidemie Wat of wat ‘Regionale gezondheidsdienst (ARS) uit Normandië verzonden op woensdag 12 mei 2021.

In feite werd in de loop van de week van 1 tot 8 mei 2021 de incidentie gemeten op 224 gevallen per 100.000 inwoners van de afdeling. Opnieuw een daling van 16,6% ten opzichte van de vorige week. Beter nog, dit percentage is gehalveerd in vergelijking met de week van 6-12 april 2021, toen deze golf zijn hoogtepunt bereikte.

Evolutie van het besmettingspercentage met Covid-19 in Sine Maritime.
Evolutie van het besmettingspercentage met Covid-19 in Sine Maritime. (© Covidtracker)

Minder ziekenhuisopname

Terwijl de daling plaatsvond, was er natuurlijk ook een afname van het aantal ziekenhuisopnames, dat, als er te veel overbleven, lager is dan vorige week in Seine-Maritime: 632, vergeleken met 693 volgens volksgezondheidscijfers in Frankrijk. .

“Om deze achteruitgang te versterken en de hervatting van geplande activiteiten mogelijk te maken, moeten we ons strikt blijven houden aan de dagelijkse barrièremaatregelen om de epidemie te bestrijden. Het is ook absoluut noodzakelijk dat isolatiemaatregelen worden gerespecteerd en getest bij de minste symptomen”, voegt ARS toe in zijn persbericht, in het licht van een lang weekend. Sinds 11 mei 2021 zijn er 1.435.057 vaccin-injecties uitgevoerd in Normandië: 14,20% van de bevolking in de regio heeft twee doses gekregen.

een Een nieuwe fase van deconfinement Gepland voor 19 mei. En de president van de republiek had aangekondigd dat het mogelijk zou zijn voor alle provincies waarvan het besmettingspercentage niet hoger is dan 400 gevallen per 100.000 inwoners.

READ  Wat is "reproduceerbaar RNA"? Deze ontdekking heeft wetenschappers bezorgd en verbaasd gemaakt?