Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schaarste in “waterland” door droogte

De regering heeft een officieel tekort afgekondigd en de burgers opgeroepen om hun waterverbruik te verminderen.

Nederland heeft deze woensdag officieel “watertekort” in het “waterland” afgekondigd, terwijl Europa te maken heeft met wekenlange droogte en een hittegolf.

De Nederlandse autoriteiten hebben al beperkingen opgelegd aan landbouw en scheepvaart en waarschuwden in een verklaring dat nieuwe maatregelen worden overwogen om water te besparen tijdens deze droogte.

Het land wordt beschermd tegen water door beroemde dammen, dammen en kanalen, maar met een derde van zijn oppervlakte onder de zeespiegel is het bijzonder kwetsbaar voor klimaatverandering.

“Nederland is een land van water, maar ook hier is ons water kostbaar”, zegt minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers.

Water voorraad

De regering heeft gewaarschuwd dat de droogte “geruime tijd zal aanhouden” terwijl er voldoende drinkwater beschikbaar is

Delen van Nederland, ’s werelds op een na grootste landbouwexporteur na de Verenigde Staten, hebben boeren al verboden hun gewassen te irrigeren met oppervlaktewater. Sommige kanaalsluizen zijn gesloten voor de scheepvaart.

Volgens het kabinet zal nu prioriteit worden gegeven aan de bescherming van het Nederlandse Dijkstelsel, gevolgd door de drinkwater- en energievoorziening. Droogte is “steeds meer zichtbaar in de natuur”, zei Mark Harpers.

“Daarom dring ik er bij alle Nederlanders op aan goed na te denken voordat ze beslissen of ze hun auto willen wassen of hun opblaasbad gaan vullen”, riep hij.

Nederland is in 2018 en 2011 officieel waterschaars verklaard. Afgelopen juli werd 39,4 graden Celsius geregistreerd als de op twee na hoogste temperatuur in het land sinds het begin van de metingen. Een maand geleden beleefde het zijn eerste dodelijkste cycloon in 30 jaar.

READ  Nederland krijgt minder geld dan verwacht van Europees herstelprogramma