Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schaaklegende klaagt Netflix en Lady’s Game aan

The Lady’s Game is een van Netflix’ grootste hits, maar vandaag wordt dit prachtige verhaal ontsierd door de klacht van Nona Gaprindachvili, een echte schaaklegende.

Een onverwacht maar welverdiend succes voor Netflix, de korte serie mevrouw spel (The Queen’s Gambit) toont schaakwonder Beth Harmon op haar zoektocht om ‘s werelds beste speelster te worden. Een van de grote namen waarnaar de serie verwijst, is de Georgische schaaklegende Nonna Gabrindashvili. Dit doet niets af aan het lot dat hem overkwam.

Ze eist $ 5 miljoen

Volgens de speler die nu 80 jaar oud is, heeft Netflix ” Brutaal en opzettelijk gelogen op zijn successen. in een mevrouw spelWe leren zelfs dat Gabrindashvili dat deed.” stond niet tegenover de mannen »Tijdens de verschillende wedstrijden waaraan ze tijdens haar carrière heeft deelgenomen. Dit is echter onjuist: deze bewering is ” flagrant vals, evenals schaamteloos seksisme en minachting Volgens de klacht.

Het bleek dat Nona Gaprindashvili 28 mannelijke topspelers versloeg en tientallen speelde. Ze werd de eerste vrouw in de geschiedenis die schaken onder de knie kreeg in 1977 en won op 20-jarige leeftijd het Wereldkampioenschap Dames.

Bovendien beeldt de serie de speler af als Russisch, maar van Georgische afkomst … ” [Netflix et les créateurs de la série] Je weet dat het Georgisch is en dat Georgiërs leden onder Russische heerschappij toen ze deel uitmaakten van de Sovjet-Unie De claim voegt eraan toe. Dus Nona Gaprindachvili eist $ 5 miljoen van Netflix, die antwoordde dat de klacht ongegrond is. Met nadruk op het grote respect van de speler.

READ  Quentin Dupieux gaat verder en tekent een gekke nepfilm