Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Saoedi-Arabië – tijdschrift Sport / Voetbal

Power Point

Woon deHervé Renard Het zou hoe dan ook een verschil moeten maken in vergelijking met de services van de vorige versie. In de openingswedstrijd tegen Rusland verloren de Saoedi’s alles. De coach is gewend aan het managen van nationale teams en weet hoe hij succes moet behalen, nadat hij de Afrika Cup won met Zambia (2012) en Ivoorkust (2015).

zwak punt

Op dit moment geeft niemand Saoedi-Arabië de minste kans om een ​​groep te overleven die Argentinië, Polen en Mexico omvat. Het grootste probleem is dat er geen internationals actief zijn in grote concurrentie uit Europa of Zuid-Amerika. Hoe weten we hoe we bezwaar moeten maken? Lionel Messi Als we alleen andere Saoedi’s tegenkwamen?

De man om te volgen Salem Al-Dossary

Kruipt overal. Salem Al-Dossary (31 jaar oud) heeft een hoogte van slechts 1 m 71. De linkervleugel is erg mobiel, door zijn snelheid kan hij door de sterkste verdedigingswerken en als hij eenmaal in het midden staat, kan hij van rechts afleiden. Als we de video’s nemen die het beste van hem verzamelen, zou hij lange tijd voor Real Madrid hebben gespeeld, of in ieder geval voor Bayern. Maar de realiteit is heel anders.

Net als zijn illustere voorgangers in het Saoedische nationale team – Majed Abdullah bijgenaamd De woestijn van Pelé Alleen in zijn land is Al-Dosari geliefd. Hij maakte echter een uitzondering op de regel door zijn geluk te beproeven in een grote wedstrijd. Hij werd in 2018 voor een half seizoen uitgeleend aan Villarreal, maar speelde daar slechts 30 minuten, in een thuiswedstrijd tegen Real Madrid. Daarna keerde hij terug naar Saoedi-Arabië, naar Al Hilal, zijn levensclub.

READ  Mercato: Al-Khulaifi is klaar voor de confrontatie met Mbappé, Real Madrid heeft alles gepland

Dit is de zoon van een leraar uit Jeddah die alles won in de club. Waaronder twee keer de AFC Champions League. In 2019 scoorde hij in de dubbele finale tegen Urawa Red Diamonds en in 2021 werd hij uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. In het nationale team beleefde Al Dossary goede tijden. Zo liet hij zijn ploeg in blessuretijd de wedstrijd tegen Egypte in het WK Rusland winnen, maar droomt hij van meer internationale erkenning. Zijn team zal zeker niet tot het einde vechten in Qatar, maar wat is er mooier dan het doelpunt van Sami in Saeed Al Owairan tegen België?

© Nationaal

16

Yasser Al-Shahrani maakte naam in het Midden-Oosten in de herfst van 2015 toen EA Sports hem uitkoos om samen met Lionel Messi op de cover van de Arabische editie van FIFA 16 te prijken.

Saoedi-Arabische

In vier van zijn vijf WK-wedstrijden werd Saoedi-Arabië in de eerste ronde verslagen. In 1998 verloren ze met 4-0 van Frankrijk, in 2002 werden ze verpletterd door Duitsland (8-0) en vier jaar later gaf Oekraïne ze een voetballes (4-0). Tot slot zorgde Rusland voor verlies in zijn stand tijdens het afgelopen WK (5-0).

1

Herve Renard is de eerste Franse coach voor Saoedi-Arabië. Het Golfkoninkrijk heeft al aardig wat touringcars uit andere landen ingezet: uit Brazilië (15), Engeland (5), Nederland (5) en Egypte (4).

© Getty Images
© Getty