Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sanofi-vaccin is eindelijk thuis

Als de resultaten positief zijn, zou het recombinante eiwitvaccin – een technologie die al in een van de griepvaccins wordt gebruikt – uiterlijk in december 2021 beschikbaar moeten zijn.

Afgelopen december kondigde Sanofi aan de wereld een uitstel van bijna zes maanden aan voor zijn belangrijkste vaccin tegen Covid. Na een dosisfout moest het Franse laboratorium de tweede fase van klinische proeven hervatten. Dan vervaagt de hoop op een “Frans” vaccin in het eerste pakket.

Bijna een jaar later kwam Sanofi eindelijk dicht bij het doel. De laatste fase van klinische proeven begon eind mei, in samenwerking met het Britse bedrijf GSK, dat de adjuvans voor het vaccin levert. Er lopen ook specifieke onderzoeken naar boostervaccinatie. Als er positieve resultaten worden behaald, moet het recombinante eiwitvaccin – een technologie die al in een van de griepvaccins wordt gebruikt – uiterlijk in december 2021 beschikbaar zijn. Dat wil zeggen, een jaar na het Pfizer-BioNTech-vaccin, dat eindelijk de eerste is in de 2020 eindstreep.

Sanofi is echter niet van plan zich te beperken tot een extra rol. Hij is van plan zijn speld uit te trekken

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 76% om het te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Al deze maannamen zijn poëtisch, maar ze hebben geen betekenis in de astronomie