Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Samsung Galaxy Tab S8-test: een groot succes op Android

De Galaxy Tab S8 is uitgerust met een 11-inch LCD-paneel, dat 1600 x 2560 pixels weergeeft en ongeveer 84% van de voorkant in beslag neemt. Het is mogelijk om te kiezen tussen dynamische verversingsmodus die oscilleert van 60 Hz tot 120 Hz of vast blijft zitten op 60 Hz om de batterij te sparen.

Net als bij het vorige model besloot Samsung Oled te reserveren voor zijn eigen tabblad met de aanduiding “+”. Deze keuze geeft hem echter een goede autonomie (zie hieronder) en dit LCD-scherm is zeer goed gemaakt. Piekhelderheid bereikt 537 cd/m², waardoor het gemakkelijk te lezen is, zelfs op lichte plaatsen. Deze waarde zakt naar minimaal 6,3 cd/m², wat bovengemiddeld is, maar ook in het donker niet schadelijk is voor de ogen. Omkering staat op 47,9%, wat nog steeds een beetje hoog is. Stabiel in de schappen, ondanks enkele zeldzame uitzonderingen bij Apple.

De contrastverhouding is 1364:1, de aanraakvertraging is 62 ms en de nagloeitijd is ongeveer 17 ms.

Out of the box geeft het paneel een delta E van 3 en een kleurtemperatuur van 7135 K weer. Dus het geheel ziet er best gaaf uit. Door de “normale” modus te gaan, is het mogelijk om een ​​delta E van 2,1 en een temperatuur van 6900 K te vinden, waarden die dichter bij de videostandaard liggen (6500 K). We zien kleine afwijkingen op blauw en groen – die respectievelijk delta E bereiken bij 5,5 en 4,7. Andere kleuren liggen onder de waarde 3, wat de limiet is van de waarneembare afwijkingen van het menselijk oog. De Galaxy Tab S8 heeft nog steeds de 5e ster aan het touw en is erg leuk voor dagelijks gebruik.

READ  Waarom overweegt NASA een missie naar de mysterieuze planeet?