Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Saint-Antonin-Noble-Val: een astronomische avond die de sterren in je ogen brengt

Jean-Baptiste Budda en Pauline Faber verwelkomen bezoekers in hun residentie, terwijl ze de heuvels rond Saint-Antonin Noble Vall beklimmen, aan het einde van een kleine weg die je niet kunt vermoeden. De Refuge aux étoiles is niet alleen de perfecte plek om nieuwe energie op te doen, maar verwelkomt ook astronomie-enthousiastelingen en nieuwsgierigen. Het is Johannes de Doper die elke dag, zodra de nacht valt, de astronomische avonden verfrist. Bewoners kunnen na boeking een bijzonder moment beleven bij het sterrenkijken. Een activiteit die leuk en leerzaam moet zijn: “We beginnen in de schemering met het observeren van de eerste sterren en ontdekken vervolgens sterrenstelsels en nevels… Ik maak kleine punten in de geschiedenis van de wetenschap en praat over de belangrijkste concepten van de natuurkunde”, beschrijft de begeleider. Om dit te doen, beschikt het over de modernste apparatuur: minstens vijf telescopen, waarvan twee in een kleine weide, bedoeld voor ‘sterrenduik’-avonden.

Ontmoet een gepassioneerd persoon

“Sinds mijn tienerjaren ben ik gepassioneerd door astronomie”, zegt hij. “Daarna heb ik geologie gestudeerd en vervolgens een bachelordiploma behaald in astrofysica en astronomie.” : “Met Pauline kochten we hier voor de lucht, legt liefhebber uit. De locatie is perfect om te observeren.” Elk seizoen komen er tussen de 600 en 800 mensen naar het asiel en het is open van eind april tot eind oktober.

“95% van de mensen die ‘s avonds komen, zijn nieuwsgierige mensen die meer willen weten over astronomie. Soms zijn er ook fotografieliefhebbers die foto’s komen maken”, identificeert de gastheer. Het is een goed moment om het domein te ontdekken dat ondoorzichtig is voor de niet-initiatieven: “Je fais un travail de vulgarisation de telle sorte que tout soit compréhensible, même pourit les enfants hu years”. Deze avonden zijn erg populair, vooral omdat er niet veel vergelijkbare concepten in de omgeving zijn, op een plek die zo ontspannend is als een toevluchtsoord voor de sterren. Er is geen stadsverlichting en geen lawaai, alleen natuur en sterren.

READ  Bernard Kouchner - RT zegt in het Frans dat weigeren te vaccineren een "verraad" is