Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland’s terugkeer naar de maan: de belangrijkste fasen

Rusland heeft een zeer ambitieus maanverkenningsprogramma. Dit programma, geleid door Roscosmos, omvat twee landingsvaartuigen, een orbiter, een monsterretourmissie en een rover. De eerste van deze vijf missies, Luna-25, wordt naar verwachting in de herfst gelanceerd. Futura geeft je een kort overzicht van deze missies.

Vijfenveertig jaar na zijn laatste maanmissie bereidt Rusland zich voor om terug te keren naar de maan de maan Met een reeks van vele missies die elkaar de komende jaren zullen opvolgen. Merk op dat het Europees Ruimteagentschap zal deelnemen aan deze komende missies Robotachtig uit Rusland. Van Luna 27 – Bijnaam Luna-Resurs – die zal landen op de maan in Antarctica bij Luna-28 – om monsters te halen – om nog maar te zwijgen van Luna-25 / Luna-Glob, de European Space Agency zal naar verwachting de apparatuur leveren die is afgeleid van het programma ExoMars (ExoMars 2016 et ExoMars 2022

De eerste missie van deze nieuwe generatie om de maan te bereiken zal Luna-25 zijn, ook bekend onder de vroegere naam Luna-Glob. Dit wordt gelanceerd HerfstMisschien in oktober. Het landt op de Zuidpool met als hoofddoel het bestuderen van ijs onder het oppervlak: de nieuwste radarwaarnemingen hebben lagen waterijs in het binnenste van de aarde gelokaliseerd, op slechts minder dan 50 cm van het oppervlak. Of minder dan 1,5 meter. Daarom is deze taak van groot belang omdat veel landen en ruimtevaartorganisaties van plan zijn zich permanent op de maan te vestigen en van plan zijn dit waterijs voor veel doeleinden te gebruiken, zoals het leveren vanluchtWater en brandstof.

READ  EA Sports F1 23: releasedatum, gameplay, modi... veel details! | Xbox One

Het zal Luna-26 volgen, die in 2023 gelanceerd zou moeten worden. Het is een baan die tot doel heeft potentiële landingsplaatsen met een extreem hoge resolutie te identificeren en in kaart te brengen, zoals die kunnen worden gebruikt om een ​​basis te bouwen en stations te huisvesten. Voor geavanceerde of voorbeeldterugkeermissies. Luna-26 zal ook worden gebruikt om te studeren Afwijkingen Magnetisme en de aantrekkingskracht van de maan.

Graven tot een diepte van 2 meter

In 2025 met Luna 27 (Luna-Resources), zal Rusland terugkeren naar de aarde in Antarctica op een locatie die plaats zou kunnen bieden aan een bemande basis. Deze missie is absoluut de meest ambitieuze in de hele serie. Het is ook de deelname waarin de deelname van de European Space Agency het sterkst is. In feite zal het de potentiële klant redden (On-site resource monitoring en prospecting platform voor exploratie, commercialisering en transport​ Deze apparatuur bestaat uit een boor die is ontworpen om monsters uit de maanbodem te halen tot een diepte van ongeveer een meter, en verschillende instrumenten voor de analyse ervan, waaronder een spectrometer. De dril machine Used is er een afgeleide van Rover ExoMars 2022 en het zal worden geproduceerd door Leonardo.

Het is duidelijk dat het doel van deze putten is om de aanwezigheid van waterijs te detecteren en te bepalen in hoeverre dit water kan worden gebruikt en aangepast aan de behoeften van toekomstige maanonderzoekers om een ​​permanente basis op de maan te creëren. Het bespaart ook een Pilot landingssysteem In staat tot nauwkeurige landing in volledige autonomie. Dit door Airbus ontwikkelde voertuig maakt gebruik van navigatietechnologie en het detecteren en vermijden van gevaarlijke situaties om de Luna-27 tijdens de laatste minuten van zijn landing te voorzien van de informatie die nodig is om op de maan te landen.

READ  Apple Keynote: de nieuwe iPad, iMac, AirPods 3 ... verwachte aankondigingen

De volgende missies, Luna-28 en Luna-29, hebben nog geen lanceringsdatum. Luna-28 is belangrijk Maanmonster retour Antarctica met waterijs en matig vluchtige elementen zoals koper, natriumKalium of zelfs zink. Dit water en deze vluchtige stoffen vormen het grootst mogelijke aantal potentiële hulpbronnen en zijn nodig voor de onafhankelijkheid die nodig is voor de menselijke aanwezigheid op de maan, een belangrijke stap in de voorbereiding op toekomstige menselijke Mars-missies, en vervolgens uit te breiden naar de verre ruimte.

Eindelijk, na tien jaar, kan Rusland een mobiel voertuig sturen (Luna-29). Tot dusver is er echter geen officiële informatie over deze missie gerapporteerd.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?