Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland zegt dat het in één nacht 87 Oekraïense drones heeft neergeschoten

Rusland zegt dat het in één nacht 87 Oekraïense drones heeft neergeschoten

In de regio Rostov in Zuid-Rusland, waar de Russische operatie in Oekraïne is gestationeerd, zijn onder meer zeventig drones onderschept. Volgens de lokale autoriteiten zijn er geen menselijke slachtoffers gevallen.

Rusland beweerde op vrijdag 14 juni dat het in één nacht 87 Oekraïense drones had neergeschoten, waarvan 70 gericht waren op de Rostov-regio (zuiden), waar het hoofdkwartier van de Russische operatie in Oekraïne ligt. “Vannacht werd een poging van het regime in Kiev om een ​​terroristische aanslag met drones uit te voeren verijdeld (…)”Dat meldt het Russische ministerie van Defensie in een verklaring. “87 Oekraïense drones werden neergeschoten boven Russische regio’s.”Hij legde uit.

“Luchtverdedigingssystemen onderschepten en vernietigden drones boven de regio Belgorod (2 drones), Volgograd (2), Voronezh (6), Koersk (6), Rostov (70), evenals één drone boven het Krim-schiereiland» Rusland annexeerde het in 2014, volgens dezelfde bron.

Er vielen slachtoffers

In de regio Rostov, waar het hoofdkwartier van de Russische operatie in Oekraïne ligt, vond de aanval plaats ‘Er zijn geen gewonden gevallen’De gouverneur van de regio, Vasily Golubev, zei via de Telegram-app dat de stroom in verschillende gebieden uitviel. In de regio Voronezh, aan de grens met Oekraïne. “Een tank in een oliedepot liep lichte schade op.” Nadat de drone was gevallen, aldus regionale gouverneur Alexander Gusev. Hij bevestigde via Telegram dat de aanval geen brand veroorzaakte en geen gewonden veroorzaakte.

Oekraïne wordt al twee jaar geconfronteerd met de Russische aanval en reageert regelmatig door Russische regio’s aan te vallen en zich met name op energielocaties te richten. Kiev had beloofd de gevechten naar Russisch grondgebied over te brengen als reactie op de talrijke bombardementen op zijn grondgebied.

READ  Minstens vier doden en 30 gewonden bij ontspoorde trein in Beierse Alpen