Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Hooggerechtshof heft een verbod op op aandelen die geweren in machinegeweren veranderen

Het Hooggerechtshof heft een verbod op op aandelen die geweren in machinegeweren veranderen

De laatste stap is gezet. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft op vrijdag 14 juni een federale verordening vernietigd die verbiedt… Voorraadbubbeleen apparaat dat de vuursnelheid van semi-automatische geweren verhoogt, waardoor ze de facto machinegeweren worden.

Met een stem van zes tegen drie, de stemmen van de conservatieve rechters tegen de progressieve rechters, bevestigde de rechtbank dat het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF), een federaal agentschap, door de herclassificatie van 2018 zijn bevoegdheden had overschreden. Voorraadbubbel In de categorie machinegeweren die ten tijde van het verbod verboden waren door de wet van 1934.

“Wij beschouwen een semi-automatisch geweer uitgerust met een Voorraadbubbel Het is geen ‘machinegeweer’ omdat het niet meer dan één schot kan afvuren ‘met één keer de trekker overhalen’., Rechter Clarence Thomas schrijft voor de meerderheidVerwijzend naar de tekst van de wet uit 1934 die lang vóór de uitvinding van dit apparaat werd aangenomen.

Maximaal negen kogels per seconde

De achtergrond van deze zaak is het bloedbad in Las Vegas, het ergste in de moderne Amerikaanse geschiedenis, waarbij op één dag 58 mensen omkwamen en meer dan 500 gewond raakten.elk Oktober 2017. De meeste van de 22 geweren van de dader waren uitgerust met deze verwijderbare kolven, waardoor hij kon schieten met een snelheid van maximaal negen kogels per seconde. Na deze tragedie begon de ATF haar standpunt over deze scheidbare aandelen te herzien.

In februari 2018, een paar dagen na een bloedbad op een middelbare school in Florida (ten zuidoosten van het land), waarbij zeventien mensen om het leven kwamen, beloofde de regering van de toenmalige Republikeinse president Donald Trump een verbod… Voorraadbubbel.

In december van hetzelfde jaar kondigde de ATF aan dat zij dit nu zou overwegen Voorraadbubbel Zoals machinegeweren, waarbij de houders de opdracht krijgen deze binnen 90 dagen te vernietigen of aan de autoriteiten te overhandigen.

READ  Londen: Zware regen zorgt voor indrukwekkende overstromingen

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud