Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland voert intensieve militaire oefeningen uit met China

Rusland voert intensieve militaire oefeningen uit met China

Net als voetbalwedstrijden worden krachtshows soms buiten gehouden. Dit is het geval voor China Deze donderdag, die deelneemt aan de lancering van grote militaire oefeningen Moskou In Rusland, in volledige spanning met Verenigde staat. Deze oefeningen, genaamd Vostok-2022 (Orient-2022), zullen tot 7 september plaatsvinden in het Russische Verre Oosten en komen als Rusland Lanceerde sinds februari een grote aanval op Oekraïne.

China van zijn kant maakt sinds het bezoek een diplomatieke crisis door met de Verenigde Staten Taiwan Vorige maand van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Vostok 2022-oefeningen begonnen donderdagochtend met manoeuvres van gevechtsvliegtuigen, bewegingen van luchtafweereenheden en simulaties van het opruimen van zeemijnen Japanaldus het Russische ministerie van Defensie.

Meer dan 50.000 soldaten

“Gevechtsvliegtuigbemanningen zullen moeten trainen om luchtdoelen te onderscheppen (…) en luchtaanvallen uit te voeren op gronddoelen”, zei het ministerie in een verklaring. Hij plaatste foto’s en video’s van militaire vliegtuigen die opstijgen en in formaties vliegen, evenals Pantsir-S1 luchtafweervoertuigen die manoeuvreren.

Volgens Moskou, meer dan 50.000 legerMeer dan 5.000 stuks wapens en militair materieel, waaronder 140 vliegtuigen, 60 oorlogsschepen en ondersteuningsschepen, zullen tijdens deze oefeningen worden gemobiliseerd. Soldaten uit verschillende grenslanden of bondgenoten van Rusland, zoals Wit-RuslandSyrië, India en vooral China doen eraan mee.

Een toenadering baart de Verenigde Staten zorgen

Washington Ze maakt zich regelmatig zorgen over de toenadering tussen China en Rusland, die nauwe defensiebanden hebben, omdat ze denkt dat dit de mondiale veiligheid in gevaar brengt.

China bevestigde, door zijn deelname aan de oefeningen medio augustus te bevestigen, dat zijn aanwezigheid “niets te maken heeft met de huidige situatie op regionaal en internationaal niveau”.

READ  Van Grozny tot Mariupol, het gevaarlijke spel van Ramzan Kadyrov's klinkende