Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens Kiev “liegen en verdraaien de Russische troepen de feiten” in het aangezicht van de inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap, die hun missie in de energiecentrale van Zaporizja tot maandag voortzetten.

Volgens Kiev “liegen en verdraaien de Russische troepen de feiten” in het aangezicht van de inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap, die hun missie in de energiecentrale van Zaporizja tot maandag voortzetten.

Air Liquide verlaat Rusland en zal haar activiteiten overdragen aan lokale managers

Air Liquide, een Franse industriële groep die gespecialiseerd is in industriële gassen, heeft vrijdag aangekondigd Rusland, waar het bijna 720 mensen tewerkstelt, te willen verlaten door zijn activiteiten daar over te dragen aan lokale leiders via de overname van het bedrijf door laatstgenoemden.

De activiteiten van Air Liquide in Rusland zijn goed voor minder dan 1% van de groepsomzet, die in 2021 meer dan 23 miljard euro bedroeg. De Franse groep maakt bekend, In een persberichtdat haar activiteiten in Rusland vanaf 1 . niet in haar rekeningen zullen worden opgenomenVers September.

De afronding van de transactie moet nog worden goedgekeurd door de Russische autoriteiten en het bedrag van de verkoop is niet bekendgemaakt.

Air Liquide heeft in het eerste halfjaar al een uitzonderlijke provisie uitgegeven met betrekking tot haar activiteiten in het land, ten bedrage van 404 miljoen euro.

Het vertrek van Air Liquide uit Rusland werd aangekondigd toen de Russische invasie van Oekraïne zijn zesde maand inging, waardoor verschillende Franse bedrijven het land moesten verlaten. C’est notamment le cas de la Société générale, qui a cédé, en mai, sa filiale russe Rosbank, mais aussi de Renault, qui a vendu notamment ses parts dans Avtovaz, fabricant des voitures Lada, en conservant une option six de rachat pendant jaar.

Anderen, zoals de luxe Hermès-groep of het sportartikelenbedrijf Decathlon, hebben hun activiteiten opgeschort.

Aan de andere kant zetten Leroy Merlin en Auchan, die net als Decathlon deel uitmaken van de Mulliez Galaxy, momenteel hun activiteiten in het land voort, evenals de agrovoedingsgroep Danone en de farmaceutische gigant Sanofi.

READ  Duizend weerstanden zijn nog steeds in de Azovstal-fabriek in Mariupol

De Total Energy-groep verliet het land ook niet met de mededeling dat het zou helpen “om Russische investeerders te verrijken” Maar afgelopen vrijdag kondigde het de verkoop aan van zijn belang in het bedrijf Terneftegaz, dat wordt beschuldigd van het produceren van brandstof die wordt gebruikt door Russische vliegtuigen die betrokken zijn bij het conflict in Oekraïne.