Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland voert hardhandig optreden tegen oorlogstegenstanders en media op tijdens de invasie van Oekraïne

Rusland voert hardhandig optreden tegen oorlogstegenstanders en media op tijdens de invasie van Oekraïne

De strop wordt strakker voor de media en Russische burgers. Rusland heeft strenge strafrechtelijke sancties opgelegd voor de verspreiding van“Valse informatie over het leger”, Vrijdag 4 maart, het laatste voorbeeld van de naar binnen draaiende schroef bij de invasie van Oekraïne. Het Parlement nam unaniem een ​​amendement aan dat voorziet in straffen tot 15 jaar gevangenisstraf voor het publiceren van informatie die bedoeld is om: “Diskrediet” Krijgsmacht. Alleen de handtekening van Vladimir Poetin ontbreekt totdat deze van kracht wordt.

>> Rusland: “We keren terug naar een semi-totalitaire vorm van mediacontrole, zoals in de dagen van het stalinisme”, maakt RSF zich zorgen

Er werd een ander amendement aangenomen dat voorziet in sancties voor: Roept om sancties op te leggen aan Rusland., wiens economie worstelt met westerse vergeldingsmaatregelen na de invasie van Oekraïne. Deze teksten, die zowel op de media als op individuen van toepassing zijn, versterken het arsenaal van de autoriteiten in de informatieoorlog die zij in Rusland voeren.

De vrijdag aangenomen wet heeft al effect gehad. Vrijdag , Novaya GazetaDe beroemdste onafhankelijke Russische krant kondigde de verwijdering aan van een deel van de inhoud over de invasie van Oekraïne om sancties te vermijden. “Maar we hebben besloten om door te werken.”stelde de media, Dmitry Muratov, gerust met de Nobelprijs voor de Vrede 2021. De BBC kondigde van haar kant aan Tijdelijk opschorten van het werk van alle journalisten Vanuit zijn kantoor in het land.

Een paar uur eerder had mediatoezichthouder Roskomnadzor in het land de toegang beperkt tot de Russischtalige website van de BBC, evenals de Duitse televisie Deutsche Welle, de onafhankelijke Meduza-website en Radio Svoboda, een Russische RFE/RL-antenne.

READ  Instortende krater, lava die in zee stroomt, kleine tsunami: geweldige foto's van uitbarstende Stromboli-vulkaan gefilmd door een drone

De dag ervoor had het emblematische radiostation Ekho Moskvy (Echo van Moskou) zijn ontbinding aangekondigd en de onafhankelijke Dojd TV-zender had zijn activiteiten stopgezet nadat hun sites waren geblokkeerd.

Bovendien zijn volgens de ngo OVD-Info meer dan 8.000 mensen gearresteerd in Rusland voor het demonstreren, met name in Moskou en Sint-Petersburg, tegen de invasie van Oekraïne sinds 24 februari, de dag dat deze werd gelanceerd.