Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de inbeslagname van de kerncentrale van Zaporizja, het punt van de Russische aanval in Oekraïne

Op zondag heeft de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill IVersOver conflicten gesproken: “Moge God ons beschermen tegen de huidige politieke situatie in Oekraïne, een broederland dicht bij ons, dat op zo’n manier wordt uitgebuit dat de krachten van het kwaad de overhand krijgen.”Hij zei tijdens zijn preek dat hij de Russische invasie van Oekraïne steunt.

Volgens hem is de “krachten van het kwaad” zij zijn wie “Bestrijd eenzaamheid” De Russisch-orthodoxe kerk met de landen die voortkomen uit Rus’, een middeleeuws land dat wordt beschouwd als de voorouder van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Sinds 2014 heeft Oekraïne de invloedssfeer van Rusland echter dichter bij de Europese Unie (EU) en de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) gelaten.

In 2019 creëerde het een orthodoxe kerk onafhankelijk van het Moskouse Patriarchaat, een mijlpaalbesluit dat een einde maakte aan meer dan driehonderd jaar Russisch religieus toezicht en Rusland en Kirill woedend maakte.

“We moeten er alles aan doen om de vrede tussen onze volkeren te bewaren en tegelijkertijd ons gemeenschappelijke historische thuisland te beschermen tegen al die acties van buitenaf die deze eenheid kunnen vernietigen.”Volg de patriarch. “We mogen niet worden bespot door externe en vijandige krachten van de duisternis.”Hij voegde een gebed toe “vrede herstellen” en relaties “goed nabuurschap”.

Patriarch Kirill, sinds 2009 hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk, is een van de pijlers van de door Vladimir Poetin opgerichte orde. Hij aarzelt niet om de politieonderdrukking van demonstraties van de oppositie of de zegen van de wapens en oorlogen van Moskou in het buitenland te rechtvaardigen. In 2012 sprak hij zijn loyaliteit uit door te verklaren dat het presidentschap van Poetin… “Wonder van God”.