Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland is van plan een nucleair aangedreven sonde naar de maan en Jupiter te sturen

Europa, een van de manen van Jupiter, gefotografeerd door NASA. – NASA/CIPA

ruimteagentschap Russisch Op 22 mei onthulde Roscosmos een interplanetair missieproject met een
sonde Het werkt op kernenergie. Deze eenheid genaamd Zeus zou in 2030 moeten opstijgen op een reis naar
de maan, van Venus en dan van
Jupiter Met een totale looptijd van 50 maanden, rapporten Futura Wetenschap.

Volgens informatie van Spoetnik zal de 22-tons satelliet worden aangedreven door een “kleine kernreactor” met een capaciteit van 500 kilowatt. Deze Zeus-eenheid zal worden gelanceerd met behulp van de Angara-A5V-draagraket vanaf de Vostochny-basis in het zuidoosten van Siberië.

Dergelijke missies zijn in het verleden al uitgevoerd

Dit wordt het eerste project van een dergelijke nucleaire eenheid genaamd TEM waarvoor in december 2020 een contract ter waarde van 4,17 miljard roebel (46,5 miljoen euro) werd ondertekend door de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos. Dankzij kernenergie willen de Russen kunnen profiteren van een duurzame energiebron waarmee ze tijdens lange missies ook naar gebieden kunnen gaan die voor de zon verborgen zijn.

Dit type missie waarbij kernenergie wordt gebruikt om nucleaire exploratieprojecten uit te voeren, is in het verleden al geprobeerd. En effet, l’URSS avait lancé 32 satellieten propulsés grâce à l’énergie nucléaire tussen 1970 en 1988. Meer belangrijke problemen avaient été relevés à l’époque, notamment in 1977 lorsque des débris radioactifs des problèmes releques 9 Canada.

READ  Google onthult grote zoekmachine-upgrade