Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland, dat niet was uitgenodigd op de begrafenis van Elizabeth II, veroordeelt de “godslasterlijke” houding van Londen

Op donderdag 15 september veroordeelde Rusland de situatie.ontrouw” En de “niet beleefdHet Verenigd Koninkrijk tegen hem, nadat Londen had besloten geen Russische vertegenwoordiger uit te nodigen Begrafenis van koningin Elizabeth II op maandagTegen de achtergrond van diplomatieke spanningen tussen de twee landen.

Wij beschouwen deze Britse poging om de nationale tragedie die de harten van miljoenen mensen over de hele wereld heeft geraakt te gebruiken voor geopolitieke doeleinden om de rekeningen met ons land te vereffenen (…) als zeer immoreel.De Russische diplomatieke woordvoerster Maria Zakharova sprak haar spijt uit in een persbericht. “Dit is bijzonder godslasterlijk in relatie tot de nagedachtenis van Elizabeth II‘, voegde ze eraan toe.

Belangrijke diplomatieke gebeurtenis

Een woordvoerster van de Russische diplomatie sprak zijn spijt uit dat het Verenigd Koninkrijk naar zijn mening gebruik maakt van het Russische offensief in Oekraïne.voorwendsel“Voor het niet uitnodigen van een Russische leider op de begrafenis van Elizabeth II in Londen op maandag 19 september.

Een symbool van zijn nu pariastatus in het Westen, Rusland – samen met zijn Wit-Russische bondgenoot, evenals Birma en Noord-Korea – waren niet uitgenodigd om de begrafenis bij te wonen van de koningin, die afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd stierf. “Vanaf nu staan ​​de Britse elites aan de kant van de nazi’s”, bekritiseerde Maria Zakharova, verwijzend naar de aanzienlijke militaire en financiële steun die Londen aan Kef verleende tegen Russische militaire interventie.

READ  Mysterieuze verdwijning van honden omringd door lava

De begrafenis van Elizabeth II volgende week in Westminster Abbey is een groot diplomatiek evenement, waarbij naar verwachting meer dan 100 presidenten, staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders zullen worden gekroond. De afwezigheid van Rusland getuigt van de zeer gespannen diplomatieke betrekkingen tussen Moskou en Londen gedurende meerdere jaren, van de Skripal-affaire in 2018 tot het conflict in Oekraïne.

zie ook – Voorbereidingen aan de gang in Westminster voor de begrafenis van koningin Elizabeth II