Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rupert Murdoch, de beroemde mediamagnaat, draagt ​​op 92-jarige leeftijd de leiding over aan zijn zoon Lachlan

Rupert Murdoch, de beroemde mediamagnaat, draagt ​​op 92-jarige leeftijd de leiding over aan zijn zoon Lachlan

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

De opvolging van de Australisch-Amerikaanse miljardair aan het roer van Fox Corporation en News Corp fascineert commentatoren over de hele wereld al dertig jaar. Hij bekleedt de rol van erevoorzitter van beide bedrijven.

Er is een nieuw blad omgeslagen voor Rupert Murdoch, die zojuist zijn 92e verjaardag heeft gevierd. In een interne memo die naar zijn team werd gestuurd, kondigde de beroemde Australisch-Amerikaanse mediamagnaat aan dat hij vanaf november het presidentschap van zijn imperium zou overdragen aan zijn oudste zoon Lachlan, 52. “Ik schrijf u om u allen te informeren dat ik heb besloten de functie van voorzitter emeritus van Fox Corporation en News Corp.Dat heeft hij donderdag in een e-mail uitgelegd.

Gedurende mijn hele carrière ben ik dagelijks bezig met het co-creëren van informatie en ideeën, en dat zal niet veranderen. Maar het is tijd dat ik andere posities ga bekleden. Lachlan wordt de enige voorzitter van beide bedrijven», aldus Rupert Murdoch. De News Corp-entiteit is particulier eigenaar van kranten De Wall Street Journal, keerde New York Post En de krant de zonevenals de uitgeversgroep HarperCollins, terwijl Fox Corporation de thuisbasis is van het Fox News Channel.

Een eigenschap die de HBO-serie inspireerde

Bijna dertig jaar lang heeft de opvolging van de miljardair commentatoren over de hele wereld verbaasd. Het verhaal tussen de patriarch en zijn zonen, Lachlan, James, Elizabeth en Prudence, inspireerde de schrijvers van de populaire tv-serie “Opvolging» (HBO)… Lachlan is benoemd tot officiële opvolger en vandaag is hij de laatste van de broers en zussen die nog steeds samen met zijn vader werkt. Tot nu toe was hij Managing Director van Fox Corp, terwijl zijn broer James onlangs besloot de deur voor het familie-imperium te sluiten.

READ  Moeten we onze verschillende vaccinhiërarchie toeschrijven?

Namens de raden van bestuur van FOX en News Corp, hun managementteams en alle aandeelhouders die hebben geprofiteerd van zijn harde werk, feliciteer ik mijn vader met zijn 70e verjaardag. Jaren van een schitterende carrièreLachlan Murdoch zei in een verklaring waarin hij hem verwelkomde:Zijn pioniersgeest en onwrikbare vastberadenheid“en voor hem”Een blijvende erfenis“.

In zijn e-mail aan het personeel bevestigde Rupert Murdoch dat zijn gezondheid blijft “sterk», ondanks het ervaren van Covid, frequente valpartijen, toevallen en hartritmestoornissen. De terugtrekking van de meervoudig getrouwde vrouw komt slechts vijf maanden nadat Fox News werd gedwongen in te stemmen met het betalen van 787,5 miljoen dollar aan de fabrikant van elektronische stemmachines, Dominion Voting Systems, om een ​​gênant proces wegens laster na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 te voorkomen.

De zakenman die in de jaren vijftig doorbrak in de journalistiek werd in 1985 een van de iconische CEO’s van Hollywood toen hij Twentieth Century Fox van olieman Marvin Davis kocht voor maar liefst $600 miljoen. In 1986 betrad Murdoch de televisiewereld nadat hij verschillende Amerikaanse televisienetwerken had gekocht en Fox Broadcasting had opgericht. Fox News werd tien jaar later gelanceerd met als doel te concurreren met CNN. In de loop der jaren werd het uiteindelijk de belangrijkste nieuwszender in de Verenigde Staten en een bolwerk van Republikeinse argumenten.