Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rummenigge had twijfels over de scheidsrechters in Camp Nou

Karl-Heinz Rummenigge sprak over de Negrera-zaak die Barcelona op zijn kop zet. De voormalige president van Bayern München was niet verrast door wat de Spaanse pers onthulde.

De zaak Barcelona bleef woensdag de krantenkoppen halen in Spanje. Als er op dit moment, na het passeren van de wapens tussen Javier Tebas en Joan Laporta, niets nieuws is genomineerd, is het de advertentie van Karl Heinz Rummenigge die voor opschudding heeft gezorgd. De oud-coach van Bayern München uitte zijn twijfels over arbitrage toen zijn ploeg tegen Barcelona speelde.

Ik moest lachen toen ik dit nieuws las.

“Geloof me als ik zeg dat ik moest lachen toen ik dit nieuws las. Maar het verbaast me niet: elke keer dat we in Spanje speelden, had ik een raar gevoel.”ingeschoten Corrière dello Sport. En om toe te voegen: “Dit zijn onaanvaardbare zaken en hebben niet alleen invloed op het toernooi. Ook de kwestie van scheidsrechters moet serieus worden genomen. En respect.”

Karl-Heinz Rummenigge is ook boos op Barcelona vanwege hun betrokkenheid bij het Premier League-project: “Het is geen toeval dat het idee kwam bij drie clubs met enorme cashflowproblemen. Zijn doel was om snel een groot inkomen te verdienen. Nu is het Premier League-voorstel gegroeid van 20 naar 80 teams, maar het voetbal zal zo’n radicale verandering niet weerstaan.” Aan de andere kant: “Wat moet veranderen, en snel, is financieel eerlijk spel, en dat moet harder. Clubs staan ​​constant onder druk van de fans en de media om geld uit te geven en uit te geven. Maar voetbal is de enige sector die alleen levert verliezen op.”

Er loopt een onderzoek, terwijl LaLiga Joan Laporta al heeft aanbevolen om af te treden. Hoewel het de federatie niet vrij staat om de Catalaanse club te straffen voor het beschrijven van de feiten, kunnen UEFA en FIFA dat privé wel doen. De komende weken zullen naar verwachting spannend worden voor de Blaugrana-club.

READ  Verstappen geprezen door vakgenoten