Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimtepuin: zie je dit gat in de arm van het internationale ruimtestation, onbewust gefotografeerd door Thomas Pesquet

Een spoor van ruimtepuin heeft een gat achtergelaten in een van de scharnierende armen van de Canadarm2 op het internationale ruimtestation. Het dateert van 12 mei en het duurde twee weken voordat de schade werd opgemerkt!

Ruimtepuin raakte het internationale ruimtestation, met name op 12 mei. Een gebeurtenis die geen invloed had op de goede werking van de ISS-apparatuur, tot het punt dat het onopgemerkt bleef.

De impact veroorzaakte echter een zichtbaar gat in de Canadese gelede arm van het station. Het duurde twee weken voordat de CSA rapporteerde over het exacte Ciel et Espace-incident. Dit instrument zal niet worden beïnvloed door dit gat in de thermische deken van de arm, maar het laatste wordt nu gecontroleerd door NASA en het Canadian Space Agency.

Video op 16 mei, vier dagen na de impact

Dus de botsing veroorzaakt door ruimtepuin veroorzaakte een gat in de arm, die werd gefotografeerd door de Franse astronaut Thomas Pesquet, tijdens een missie aan boord van het internationale ruimtestation. Hij heeft blijkbaar het defect in de gelede arm niet opgemerkt, die hij op zijn Twitter-account aan het publiek heeft voorgesteld via een video die op 16 mei is geplaatst.

We hebben een volledig gelede robotarm van 17 m aan de buitenkant van de @ruimtestation, met trots gebouwd door ud83c udde8 ud83c udde6 Tweet insluiten. Ze zijn uiterst belangrijk voor onze operaties: ze vangen voertuigen en verplaatsen astronauten tijdens ruimtewandelingen, en doen veel onderhoud en logistiek. ? #MissionAlpha pic.twitter.com/uPg7Suik1X

– Thomas Bisquet (@Thom_astro) 16 mei 2021

Op 28 mei publiceerde de directeur-generaal van de Canadian Space Agency een afbeelding met een gat in de arm, zoals te zien is in de video van Thomas Pesquet, evenals een close-up die de omvang van de impact laat zien.

READ  Dit is de meest geloofwaardige foto van hun ontwerpen

23.000 ruimtepuin onder de radar

Volgens Sky and Space worden meer dan 23.000 objecten in een baan rond de aarde, die groter zijn dan 20 cm, constant gemonitord door radar. Maar er zijn ook veel kleinere ruimtepuin die het internationale ruimtestation ISS kunnen beschadigen, gezien de snelheid van enkele duizenden kilometers per uur.