Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: ruimtepuin stort neer in een van de robotarmen van het internationale ruimtestation

Ondanks de indrukwekkende impact en het ontstaan ​​van een gat in de thermische deken van het apparaat, ontsnapte het internationale ruimtestation ongedeerd.

Het leven in de ruimte is niet gemakkelijk. Eerder deze week bevestigde de Canadian Space Agency (CSA) dat een Orbitaal puin botste met het internationale ruimtestationZe komt in botsing met haar Canadarm2-robotarm. Voor het eerst gezien op 12 mei door het team van astronauten ter plaatse tijdens een routine-inspectie, werd het effect twee weken later bevestigd door de Canadian Space Agency en NASA. Gelukkig is angst meer dan kwaad, omdat het lichaam gewoon de thermische deken van Canadarm2 zou hebben beschadigd, zonder de structuur ervan aan te tasten. Daarom staat de scharnierende arm van het internationale ruimtestation voor het laboratorium nog steeds perfect functioneel, Het moet zijn volgende missies kunnen blijven uitvoeren op een hoogte van ongeveer 410 kilometer. Met de hulp van de Dextre-robot moet Canadarm2 de onderhoudswerkzaamheden voortzetten door enkele externe eenheden van het internationale ruimtestation, zoals antennes of zonnepanelen, te vervangen. NASA en het Canadian Space Agency hebben echter bevestigd dat de robotarm van het International Space Station een Verhoog de monitoring in de komende weken.

© CSA

Te klein om te worden gedetecteerd

In de ruimte kan de minste aanvaring fataal zijn omdat het drukverschil tussen de binnen- en buitenkant van het schip groot is. Om het internationale ruimtestation en zijn bewoners niet in gevaar te brengen, NASA houdt elk omringend object nauwlettend in de gaten Om te anticiperen op mogelijke ontwijkingsmanoeuvres. Ondanks al deze inspanningen kan alleen ruimtepuin groter dan een honkbal worden gedetecteerd. De anderen kunnen dus door de kieren van het netwerk. Zo groot probleem, vooral in een tijd waarin De ruimte wordt steeds drukker, evenzeer als gevolg van natuurlijk puin en afval dat tijdens eerdere menselijke missies is achtergelaten.

READ  Begrijp de wereld van spinnen en 'praat' met ze door van hun webben sonicatie te maken