Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: NASA publiceert een afbeelding van een sterrenhoop in de vorm van een kerstboom

Ruimte: NASA publiceert een afbeelding van een sterrenhoop in de vorm van een kerstboom

Basis
Deze week heeft NASA afbeeldingen vrijgegeven van een sterrenhoop met een zeer bekende vorm. Met een beetje fantasie zie je een kerstboom versierd met slingers.

Als een kerstboom in de ruimte. NASA heeft onlangs beelden gedeeld, gemaakt door de James Webb Space Telescope, van de sterrenhoop NGC 2264 in het sterrenbeeld Eenhoorn. Door zijn bijzondere vorm en kleur heeft het de bijnaam ‘Christmas Tree Collection’ gekregen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie beschreef hoe deze foto kon worden gemaakt stelling : “Optische gegevens […] Nevelgas wordt in het groen weergegeven, wat overeenkomt met boomnaalden en infraroodgegevens […] Laat de sterren aan de voor- en achterkant in het wit zien.” Door de gelaagdheid van afbeeldingen ontstaat de indruk van een kerstboom versierd met klatergoud.

Bovendien is de afbeelding 160 graden met de klok mee gedraaid vergeleken met de standaard in de astronomie, waarbij het noorden zich meestal bovenaan de afbeelding bevindt, zodat de punt van de “boom” zich bovenaan de afbeelding bevindt.

Zoals genoemd ParijseDeze sterrenhoop werd in 1784 ontdekt door de Duits-Britse astronoom William Herschel. Het bevindt zich op 2500 lichtjaar afstand van ons zonnestelsel en wordt verondersteld 9 miljoen jaar oud te zijn.

READ  Wat is de beste tijd voor het avondeten?