Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roxane Varza (station F): “Het is een geldinzamelingsoorlog in Frankrijk!”

Station F kondigde donderdag 21 oktober de lancering aan van het online programma Launch by Station F om jonge ondernemers te helpen. Roxanne Varza, de directeur van de door Xavier Niel opgerichte kwekerij, is te gast Donderdag Pro Het beoordeelt het ecosysteem.

Station F gelanceerd donderdag 21 oktober 2021 Lancering door Station F, een nieuw 100% online programma dat mensen die aan de slag willen in het ondernemerschap de kans geeft met toegang tot alle nodige middelen en plezier in de best mogelijke omstandigheden. Het is een programma Voor potentiële ondernemers, mensen die vragen hebben, die ideeën hebben, maar niet weten hoe te beginnen, legt Roxanne Varza uit, directeur van de incubator die Xavier Niel in 2017 heeft opgezet. Het idee is dus om hen inhoud, tools en een community aan te bieden om te discussiëren en partners te vinden.

Deze advertentie was geschikt voor: Digitaal Om de balans op te maken van de ervaring van Station F en een kijkje te nemen in het Franse startup-ecosysteem, dat onlangs is aangedreven door recordinzamelingsacties. “Wat er op dit moment in het ecosysteem gebeurt, is verbazingwekkend en indrukwekkend, geeft Roxanne Varza toe. Er was niet veel geld in het ecosysteem. Dit is een strijd om geld in te zamelen.” Sorare, bijvoorbeeld, die een fantasievoetbalspel ontwikkelt met behulp van Onvervangbare pictogrammen (NFT), een digitaal actief gemaakt op de Ethereum-blockchain, brak alle Franse records op het gebied van fondsenwerving en sloot op 21 september een financieringsronde van € 580 miljoen ($ 680 miljoen). Op dezelfde dag kondigde Mirakl, dat sinds 2012 een softwareoplossing ontwikkelt voor het creëren van online marktplaatsen, € 472 miljoen ($ 555 miljoen) aan financiering aan, geleid door het Silver Lake Fund. Vestiaire Collective, dat een platform ontwikkelt voor de verkoop van tweedehands kleding, heeft 178 miljoen euro ($210 miljoen) opgehaald en een waarde van 1,45 miljard euro ($1.7 miljard)…

READ  Consumptie in de VS neemt niet af, maar wordt versterkt door inflatie

Personages waar je duizelig van wordt

Na 5,14 miljard euro opgehaald te hebben in de eerste helft van het jaar, French Tech lijkt de grens van € 10 miljard te overschrijden in fondsenwerving aan het einde van het jaar. Personages die je duizelig maken en Roxanne Varza doen terugdeinzen. “Ondernemers vergeten soms dat je geen geld kunt inzamelen. Eigenlijk betekent het niets. Dit is nog maar het begin van het verhaal. Als je eenmaal geld hebt ingezameld, moet je jezelf bewijzen, en dat vergeten ze vaak.”. Adviesbureau BCG en La Boussole, een netwerk van startup-gidsen, werden afgelopen mei gepubliceerd studie Dit suggereert vier andere “sleutelpunten” die gericht zijn op het anders stellen van de succesdoelen van een startup: economische impact (omzet, aantal gecreëerde banen, alle soorten financiering, winstgevendheid), maatschappelijke impact (positieve milieu- en sociale effecten, billijke herverdeling van waarde) vermogen om te innoveren (aangeboden nieuwe producten en diensten, economisch model of innovatieve markttoegang), het vermogen om verantwoordelijk bestuur aan te nemen (werving en personeelsacties, controle van de ecologische voetafdruk).

Station F heeft nog geen recht op een eenhoorn (een startup met een waarde van meer dan 1 miljard euro) van de 3.800 jonge schoten die door de voormalige tempel van Halle Freyssinet gingen, die nu ondernemerschap is. Roxanne Varza wanhoopt niet om binnenkort iemand te zien verschijnen, zelfs als “Iedereen is geobsedeerd door eenhoorns”. Ze herinnert zich dat het haar primaire missie is om startups te ondersteunen die duurzame bedrijven creëren. Het sterftecijfer voor startups die Terminal F zijn gepasseerd, is 3 tot 4%. Nog steeds veel, volgens Roxanne Varza.

READ  Online trekking (winnaar van € 239.642)