Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Robin Ostlund is benoemd tot voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes in 2023

Robin Ostlund is benoemd tot voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes in 2023

Het nieuws valt vroeg in de ochtend, scherp als een mes. Het is inderdaad de Zweed Robin Östlund, die op prachtige wijze de uitpuilende en verdorvenheid van de westerse samenleving laat zien, en al houder is van twee palmen van de Gouden Palm, die de jury van het Filmfestival van Cannes zal voorzitten tijdens zijn 76ste sessie.H Editie van 16 tot 27 mei.

Ostlund, geboren in Stersau, 48-jarige auteur van zes speelfilms gemaakt sinds 2004, is een filmmaker met een voorliefde voor verontrustende satire en een sterke honger naar gemene kijkers. Niet minder “schepsel”Om zo te zeggen, het filmfestival van Cannes, dat het ijzer slaat terwijl het heet is, wordt niet vergeten door zijn benoeming dit jaar als voorzitter van de jury.

Gelukkig Zweden – een essay over Zweedse entomologie toegepast op zijn burgers – en zo kwam het in 2008 terecht in de officiële selectie van Un Certain Regard. Hij speelt – was een onbetrouwbare bende zwarte tieners die de volgzame kleinburgerij van Zweden chanteerden – tijdens de Directors Week in 2011. IJs therapie Een vader die zijn gezin in de steek laat na een lawine duikt in 2014 opnieuw op in Unknown.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Robin Ostlund, De kunst van angst in de bioscoop

“Blij, trots en vol nederigheid”

de afgelopen dagen, Vierkant (2017) – Het glas in lood van de hedendaagse kunstwereld – toen zonder zeef (2022) – scatologische bijlage bij hoofdstad Door Karl Marx – Winnaar van de Palmes d’Or beschikbaar tijdens de wedstrijd. We horen wel eens dat naar het filmfestival van Cannes gaan, inclusief de Palme d’Or, geen invloed heeft op het succes van een film of carrière. In dit geval zullen de cijfers voor de eerste en de laatste Östlund-film die in Frankrijk is gedistribueerd – 1370 toeschouwers voor Gelukkig Zweden568.000 liter zonder zeef – om jezelf ervan te overtuigen dat Martingale een echte aanrader is.

READ  De inkomsten van "Avatar 2" bedragen wereldwijd meer dan $ 2 miljard
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Filmfestival van Cannes: “Triangle of Sorrow”, ziek kapitalisme

De gelukkige winnaar, die zo het lot van Kahn’s volgende rivalen zou bepalen, verklaarde toen hij hoorde van zijn benoeming: “Ik ben blij, trots en nederig om de eer op me te nemen om dit jaar de jury van het Filmfestival van Cannes voor te zitten. Geen enkele andere plaats ter wereld wekt zo’n verlangen naar cinema wanneer het doek wordt gehesen voor een film in competitie. Wat een geluk heb ik Ik ben om bij zulke geweldige experts te zijn die de bezoekers van het festival van Cannes zijn. Ik geloof “Eerlijk gezegd, de filmcultuur bevindt zich op een kritiek moment. Cinema is uniek. We delen het. Samen kijken vereist meer van de dingen die worden gerepresenteerd en verhoogt de intensiteit van de ervaring. Het stuurt ons iets heel anders dan de dopamine die vrijkomt door door individuele schermen te scrollen. “