Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michelin heeft driesterrenchefs Guy Savoy en Christopher Cutansou gedegradeerd

Jay Savooiekool (aan de linkerzijde) en Christopher Kotanso. Joel Saget/AFP; David Nooit/Abaca

De Rode Gids heeft zojuist een derde macaron getrokken van Parijse chef-koks en La Rochelle. een donderslag bij heldere hemel.

Een week voordat de editie van 2023 werd aangekondigd, lekte de Michelingids even groot als ontwapenend nieuws uit: Guy Savoy verloor de derde ster die hij in 2002 won. Weer een donderslag: inspecteurs degraderen Christopher Cutansou.Kook de jagerUit La Rochelle, dat ze alleen in 2020 hebben ingewijd.

De straf gericht op de burger van Nevers resoneert als een explosie in de kleine wereld van de gastronomie. Savoy, die in juli 70 wordt, was een ster lang voordat hij op alle drie de knoppen drukte. Deze vrolijke heer, met buitengewoon enthousiasme, die zijn klanten bijna elke dag zelf begroet op de eerste verdieping van het Hôtel de la Monnaie, nabij Pont-Neuf, ging in de leer bij Troisgros. Christian Millau, mede-oprichter van de Gault & Millau-gids, vertelt hoe Jean en Pierre Trogros hem tijdens een bezoek aan de keukens van deze instelling in Rouen (Loire) uitgleden …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Flitsverkoop -70%

De aanbieding is geldig tot 28 februari. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Cannes Comedy Show - "We'll Talk", "Good Big Tackle", "Is er een afrekening of ben ik het?" : Tweet heeft plezier met C8-afgevuurde schoppen en Cyril Hanouna