Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Ripley” is de Netflix-serie die het kleine Italiaanse dorpje Atrani verontrust

Atrani, een klein dorpje in de regio Campania (Italië), blijft deze zomer golven toeristen zien aankomen.
de reden ? “Ripley” is een succesvolle serie uitgezonden op Netflix, gebaseerd op de roman van Patricia Highsmith.
De stad ligt aan de kust van Amalfi en is de thuisbasis van een van de hoofdpersonen, Andrew Scott.

Wanneer de serie de vrede en rust van een klein Italiaans dorp doet wankelen. De stad Atrani, gelegen aan de kust van Amalfi, kende de afgelopen dagen veel succes. Als het turquoise water en de kleurrijke huizen charme toevoegen aan de stad met 841 inwoners, is dat niet de enige reden waarom toeristen komen. Omdat het Italiaanse dorp het hart is van een hitserie die in april op Netflix verscheen: RipleyGebaseerd op de roman van Patricia Highsmith. In het verhaal gaat een van de hoofdpersonen, Andrew Scott, naar Atrani om zich bij zijn verloofde te voegen op het witte zand van de stad.

“De onberispelijke fotografie heeft ons dorpje zeker extra publiciteit gebracht.” De eigenaar van een restaurant aan zee is blij voor onze collega's van… Wachter. Maar deze nieuwe slechte reputatie is ook reden tot zorg, vanwege het risico op overtoerisme in dit toch al zeer populaire dorp. “Deze kust is verzadigd (…). Als er dankzij de serie meer bezoekers komen, hoop ik oprecht dat ze buiten het seizoen komen.””, legt de makelaar uit.

Dezelfde observatie door vastgoedbeheerder Luisa Criscolo: “Als het toerisme zich ontwikkelt, bestaat het gevaar dat het niet intelligent wordt beheerd. Ons dorp kan geen groot aantal toeristen huisvesten. Auto's, bussen en motorfietsen laten het verkeer lam liggen. De autoriteiten moeten een flink aantal plaatsen voor langere tijd openhouden. zodat sommige bezoeken kunnen “Ze kunnen worden omgeleid naar andere tijden van het jaar, en het gebruik van riviervervoer moet ook worden aangemoedigd en er moeten frequentere minibusdiensten worden aangeboden.” vraagt ​​de Guardian. Airbnb registreerde op zijn beurt een stijging van 93% in boekingen in deze regio.

  • Lees ook

    Verslag – “Het dorp zal sterven”: Étretat stikt onder de druk van het toerisme

De toestroom van toeristen naar de stad, benadrukt door de Netflix-serie, is geen nieuw fenomeen. Een paar weken na de release van de succesvolle serie WoensdagReissite Expedia noteerde een stijging van 55% in hotelboekingen in Boekarest. Sterker nog, veel toeristen in de Roemeense hoofdstad besloten hun koffers achter te laten om in de voetsporen van de dochter van de familie Addams te treden. Een paar jaar geleden leverde de serie Games of Thrones, waarvan een deel werd opgenomen in Kroatië, een sterke bijdrage aan de toeristische ontwikkeling van dit land.

READ  Patrick Balkany speelt de peetvaders in de video "Not Tomorrow the Day Before", geregisseerd door Arnaud Santamaria

CD