Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rijdt u op GNR in plaats van diesel?…. “Het is ten strengste verboden”, legt een van de professionals uit de sector uit

Gezien de hoge brandstofprijzen, vooral diesel, zijn sommige automobilisten van plan om “in het rood te rijden”, dwz GNR (niet voor de weg bestemde diesel), Zoals vermeld door onze collega’s van “La Voix du Nord”. Deze brandstof is ontworpen om de motoren van terreinwagens aan te drijven, vooral in de landbouwsector en openbare werken. Herve Pomlin, voorzitter van Alliance Energies in Erstein (Bas-Rhin), een netwerk van onafhankelijke bedrijven die onder meer gespecialiseerd zijn in de levering van stookolie en RNG in Elzas En in Grand-Est evalueert hij de verschillen tussen “rood” en diesel.

Wat is “rood” en wat onderscheidt het van diesel?

Dit is de naam die aan GNR wordt gegeven, maar het is eigenlijk precies hetzelfde product als diesel, met dezelfde kenmerken, dezelfde oorsprong, enz. Aan de andere kant is het rood gekleurd en bevat het ook een tracer waarmee de douane kan detecteren dat het inderdaad een GNR is, aangezien de stookolie ook rood is gekleurd.

Dus het verschil in kosten?

Het is hetzelfde product, maar met een belastingvoordeel voor boeren en openbare werken. Vóór 2010 gebruikten boeren stookolie om hun auto’s aan te drijven. Sinds 2011 heeft de afdeling met milieubeperkingen een specifiek product ontwikkeld, namelijk GNR. Gewoonlijk hebben individuen geen toegang tot GNR. Sommige tankstations bieden dit product aan, maar zij moeten ervoor zorgen dat de mensen die het bestellen geautoriseerd zijn om het in ontvangst te nemen.

Wat kunnen de gevolgen zijn voor een persoon die zijn dieselauto tankt met “rode” brandstof?

Mechanisch gezien zijn er geen gevolgen omdat het hetzelfde product is. Aan de andere kant is het totaal verboden omdat de belastingen anders zijn. Uw auto vullen met GNR betekent dat u zich blootstelt aan zeer hoge boetes voor overtreders als deze door de douane worden gecontroleerd.

READ  Meerdere miljardairs, waaronder Jeff Bezos en Elon Musk, hebben volgens het onderzoek belasting ontdoken.