Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Resultaten weergeven op kandidaatnaam

De resultaten van het baccalaureaat 2022. Wie heeft het baccalaureaat 2022 gewonnen? Vind alle lijsten met toelatingen tot het baccalaureaat door de Academie dankzij onze zoekmachine.

[Mis à jour le 5 juillet 2022 à 14h25] De kandidaten voor het baccalaureaat 2022 hebben hun baccalaureaatsresultaat al opgemerkt: de academies hebben alle lijsten gepubliceerd van degenen die zijn aangenomen en hebben het rapport voor iedereen beschikbaar gesteld. De internetgebruiker zet ook de resultaten van het baccalaureaat 2022 online per academie, stad en kandidaat.

Om met hen te overleggen, is de eenvoudigste manier om de naam van de kandidaat rechtstreeks in de bovenstaande zoekmachine in te voeren en te filteren op Academie: met één klik verschijnen de resultaten van het baccalaureaat. Het is ook mogelijk om onderaan deze pagina naar baccalaureaatresultaten per stad of academie te verwijzen. Wanneer je naar de pagina gaat die gewijd is aan de resultaten van de prijswinnaar, verschijnt er een schattig virtueel diploma, met de aanduiding dat hij heeft gewonnen. Wat delen we dit belangrijke moment voor iedereen die het baccalaureaat 2022 heeft gewonnen. Om het baccalaureaat te behalen is het voldoende om een ​​cijfer gelijk aan of groter dan 10/20 te hebben. Kandidaten met een score tussen 8 en 9,99/20 mogen de Remedial Baccalaureate examens afleggen.

De resultaten van het baccalaureaat 2022 zijn minder goed dan vorig jaar

De 2022-editie van het baccalaureaat was zeer uniek: voor het eerst sinds de invoering van de baccalaureaathervorming, in 2019, vonden de algemene spoorexamens volledig plaats zoals gepland, met de majors, het grote mondelinge examen en het traditionele filosofie-examen . Daarom zullen alle resultaten van het baccalaureaat 2022 zorgvuldig worden onderzocht: na twee jaar toegeeflijkheid en geven te midden van een gezondheidscrisis, keerden de correctors dit jaar terug naar de pre-pandemische normen van correctie. In het afgelopen jaar behaalde bijna 95% van de kandidaten hun baccalaureaat (91,4% voorafgaand aan remediërende examens)

READ  Joe Biden wil 'Poetin en China laten weten dat VS en Europa verenigd zijn'

Volgens onze eerste statistieken over de resultaten, die nog steeds gedeeltelijk zijn, wordt het slagingspercentage in het baccalaureaat 2022 geschat op ongeveer 85% vóór de orale regelmaat (92% voor het algemene baccalaureaat, 84% voor het technologische baccalaureaat en 80% voor het professionele baccalaureaat.). Ongeveer 64% van de kandidaten had een mannelijk baccalaureaat 2022.

De minister van Nationaal Onderwijs, Bab Ndiaye, heeft vanmorgen, in de marge van een uitstapje naar een middelbare school in Champaigne-sur-Marne, in de Val-de-Marne op dinsdag 5 juli, aangekondigd dat de eerste trends wijzen op een daling van voorgaande jaren. De minister benadrukte dat “dit het eerste echte jaar is voor de hervorming van het baccalaureaat, die niet wordt gehinderd door de gezondheidscrisis”, en voegde in zijn commentaar toe: “Het frustreert degenen die zeiden dat continue monitoring buitengewone resultaten zal opleveren. Het nieuwe baccalaureaat blijft een ‘belangrijke toets’.”

Lees verder

doe voorzichtig ! De namen van kandidaten die bij de eerste sessie zijn gezakt of die een nieuwe aanvraag hebben ondergaan, zijn alleen op individuele basis beschikbaar. Elke kandidaat moet aan het begin van het jaar uitdrukkelijk machtigen dat zijn naam via een ondertekend document op de toelatingslijst wordt vermeld, om in deze resultaten te verschijnen. De scholen waartoe elke kandidaat behoort, worden sinds 2012 niet meer bekend gemaakt door het ministerie.

Algemene baccalaureaatresultaten zoals die voor het Tech Baccalaureate zijn beschikbaar op 5 juli 2022 in het Presentatiecentrum of op de officiële website. resultaat.siec.education.fr. Alle baccalaureaatresultaten 2022 zijn ook beschikbaar op Linternaute dankzij onze zoekmachine en aangepaste kaart.

Jaarlijks zijn de resultaten van het Bac Pro-examen op uitnodiging van de betrokken leerlingen in het aangegeven kijkcentrum in te zien, waarin tevens de publicatiedatum van de resultaten wordt vermeld. Ze hebben ook de mogelijkheid om hun resultaten gratis online te bekijken op resultat.siec.education.fr. Maar in ieder geval moeten ze naar het deliberatiecentrum om de resultaten te bekijken om de tekst terug te krijgen, die ze moeten houden. Kandidaten voor een professioneel baccalaureaat moeten dit transcript mogelijk ook ophalen bij hun opleidingsinstelling, indien gespecificeerd door het hoofd van hun instelling.

READ  Frankrijk roept zijn onderdanen op om Rusland en Wit-Rusland "onverwijld" te verlaten

De resultaten van de verwachte examens voor het Franse baccalaureaat zijn bekend In de eerste helft van juli. Hun publicatieschema’s worden soms gepresenteerd op de websites van verschillende academies. Kandidaten kunnen hun resultaten online raadplegen op hun Academy-website door in te loggen met hun persoonlijke ID. Een paar dagen later krijgen ze hun sms’jes ook per post. Voor meer informatie over het Franse baccalaureaat van dit jaar, vind je Linternaute.com op onze speciale pagina gewijd aan: Frans baccalaureaat.

De diensten van het Ministerie van Nationale Opvoeding zijn verdeeld in academies en de directies gaven de baccalaureaatresultaten op een wat vreemde manier. Hier zijn de data voor het publiceren van de resultaten van het baccalaureaat 2022.

academie datum van publicatie tijd na
Aix Marseille dinsdag 5 juli 2022 8 uur ’s ochtends
Amen dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Orléans-rondleidingen dinsdag 5 juli 2022 08:30
Besançon dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Bordeaux dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Clermont Ferrand dinsdag 5 juli 2022 9 uur
Corsica dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Creteil dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Dijon dinsdag 5 juli 2022 9 uur
Grenoble dinsdag 5 juli 2022 9 uur
Guadeloupe
Guyana
Martinique dinsdag 5 juli 2022 12 uur
Ontmoeting
nacht dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Limoges dinsdag 5 juli 2022 9 uur
leeuwen dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Mayotte
Montpellier dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Nancy Metz dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Nantes dinsdag 5 juli 2022 9 uur
schattig – goed dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Normandië – Caen – Rouen dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Parijs dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Poitiers dinsdag 5 juli 2022 9 uur
Reims dinsdag 5 juli 2022 08:30
rendier dinsdag 5 juli 2022 9 uur
Straatsburg dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Toulouse dinsdag 5 juli 2022 10 uur
Versailles dinsdag 5 juli 2022 10 uur
READ  We hopen de bemanning te redden van de verdwijning van de Indonesische onderzeeër

De resultaten van het baccalaureaat voor de tweede groep (die volgen op de therapeutische orale) worden niet gepresenteerd in één sjabloon op een specifieke datum. Het wordt ‘over het water’ onthuld tijdens de inhaalsessie, die plaatsvindt van woensdag 6 juli tot en met vrijdag 8 juli 2022. Vaak is het beschikbaar in de middag van dezelfde dag als het mondeling examen.