Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Republikeinen controleren het Huis van Afgevaardigden

Alex Wong/Getty Images via AFP WASHINGTON, DC – 15 NOVEMBER: Geflankeerd door leden van zijn inkomende leiderschapsteam, de Deputy House Minority Leader. Kevin McCarthy (R-Calif.) (midden) spreekt met leden van de pers nadat de House Republican Convention hem op 15 november 2022 in Washington, DC heeft verkozen tot voorzitter van het House of the House in het Capitol Visitor Center van de Verenigde Staten. McCarthy werd gekozen tot voorzitter van de Caucus, wat de weg vrijmaakte voor zijn verkiezing tot voorzitter van het Huis als de Republikeinse Partij de controle over het Huis zou krijgen. Alex Wong/Getty Images/AFP (Foto door Alex Wong/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP)

Alex Wong/Getty Images via AFP

De Republikein Kevin McCarthy, die de pers toespreekt nadat de Republikeinse Conventie van het Huis op 15 november 2022 in Washington over zijn nominatie voor voorzitter van het Huis heeft gestemd.

Verenigde Staten – De Republikeinen herwonnen de controle over het Huis van Afgevaardigden, volgens Amerikaanse media, op woensdag 16 november, waardoor ze de macht kregen om beleid te blokkeren Jo Biden Tot 2024 en leiden tot een splitsing in het Congres.

Na er niet in geslaagd te zijn het voorzitterschap van de Senaat over te nemen, zal de Conservatieve Partij een zeer krappe meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hebben, verre van “gigantische golf” beloofd door Donald Trump, Die maakte dinsdagavond zijn kandidatuur voor het Witte Huis bekend. De vorige vice-presidenten hebben al zeer gemengde resultaten behaald tussentijdse verkiezingen.

“Amerikanen zijn klaar voor een nieuwe richting en de Republikeinen van het Huis zijn klaar om in beweging te komen.”De leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, kreeg de meest waarschijnlijke kandidaat in de race voor het presidentschap van dit huidige Huis. “Luidspreker” Nancy Pelosi Na het verliezen van zijn democratische meerderheid.

De democratische president Joe Biden bracht meteen een eerbetoon aan Kevin McCarthy en benadrukte in een verklaring dat hij belangrijk is “Werken met iedereen – Republikein of Democraat – bereid om met mij samen te werken om actie te ondernemen.”.

NBC, CNN, Fox News en CBS voorspelden woensdag dat de Republikeinen minstens 218 zetels in het Huis van Afgevaardigden zouden bemachtigen, ofwel een meerderheid van 435.

een verklaring

Als de projecties van de Amerikaanse media voor alle zetels worden bevestigd, zou de prestatie van Joe Biden desalniettemin het beste resultaat zijn voor een president in meer dan 20 jaar bij tussentijdse verkiezingen, aangezien deze verkiezingen van oudsher zwaar zijn voor de macht in de arena. .

READ  de Conseil de sécurité de l'ONU se réunit à la demande des Etats-Unis

Ook deze zeer dunne Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden dreigt haar bestuur te bemoeilijken. Met een Republikeins Huis en een Democratische Senaat zal de partij van Joe Biden geen grote projecten meer kunnen goedkeuren in dit nu verdeelde Congres. Maar de andere kant ook niet.

Republikeinen Ze dreigden enkele van de onder Joe Biden genomen maatregelen bekend te maken als ze de controle over beide kamers terugkregen. Ze wilden met name het geld voor de belastingdienst heroverwegen om nieuwe agenten in dienst te nemen, of voor bepaalde hervormingen in de onderwijswereld.

Republikeinen zijn misschien nerveuzer over Washington die Oekraïne helpt.

Ze waren ook van plan het recht op abortus of de wetgeving op vuurwapens aan te vallen, wat Joe Biden ertoe zou hebben gebracht er zijn veto over uit te spreken.

rode muur

De 79-jarige president hoeft eindelijk niet in de verdediging te gaan. En hij zal integendeel zijn onderhandelingsvaardigheden, geërfd van zijn lange carrière als senator, moeten gebruiken om verlamming van de federale administratie (de beroemde “lockdown”) te voorkomen.

Maar de uitgestrekte hand van de president dreigt een rode muur te raken, de kleur van de conservatieven.

Zelfs met een kleine meerderheid in het Huis zouden de Republikeinen een aanzienlijke toezichtsbevoegdheid hebben, die ze beloofden te gebruiken bij een reeks onderzoeken naar Joe Bidens aanpak van de pandemie of de terugtrekking uit Afghanistan.

Ze zouden ook achter zijn zoon Hunter aan kunnen gaan, die ervan wordt beschuldigd zijn naam te gebruiken om zaken te doen in Oekraïne en China.

READ  De Omicron-variant blijft groeien in Europa, waar nieuwe beperkingen zijn ingevoerd

De parti conservateur compte bien exploiter so much potentielle faille democrate, en gardant en ligne de mire la presidentielle de 2024. Met de verklaring van openhartigheid lanceert Donald Trump veel sans merci voor l’investiture du parti républicain for l’election a la Witte Huis.

Zie ook op Huffpost :