Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Renault bedreigd door teamwerk

In het nummer van 9 januari zondagskrant Hij onthult de mogelijkheid om er een gezamenlijke collectieve actie tegen te starten Renault, maar ook Dacia en Nissan. Dit zou de komende dagen gelanceerd moeten worden door Me Christophe Lèguevaques, die het uitlegt aan onze collega’s.

Deze actie zal veel klachten verzamelen van automobilisten die het slachtoffer zijn geworden van de betrouwbaarheidsgebreken van de 1.2 TCe-motor, een benzine-eenheid die van oktober 2012 tot juni 2016 op ongeveer 400.000 voertuigen werd geïnstalleerd. Veel klanten hebben geklaagd over een te hoog brandstofverbruik. Het leidt tot motorstoring.

Deze unit is geïnstalleerd onder de motorkap van veel modellen, zoals de Clio 4, Scénic 3, Duster 1, Lodgy of zelfs Juke 1. Er is al een groepsgroep gemaakt op Facebook, met een speciale pagina die samen meer dan 3.500 klanten. Voor mij, Christophe Legoewakis, valt de zaak onder “class litigation”.

UFC Que Choisir luidde in 2019 alarm, zelfs het merk identificeerde het probleem in 2015 in een interne memo. Maar Losange wordt ervan beschuldigd de zorg te bagatelliseren, subsidies aan de druppelaar te geven en zich met name te verzetten tegen een gebrek aan onderhoud of dat overmatig olieverbruik vele oorzaken kan hebben.

Bij JDD verklaarde Raphael Bartolome, van de juridische afdeling van de UFC, dat het Department of Environmental Transformation de zaak had onderzocht, maar “tot de conclusie was gekomen dat de drempels voor verkeersveiligheid niet waren bereikt om een ​​terugroepactie te forceren”.

Dus de advocaat concentreert zich nu op teamwork, dat veel individuele maar vergelijkbare klachten samenbrengt, en in het bijzonder de rechtbanken vraagt ​​om “gedwongen contact op te nemen met bepaalde documenten die in het bezit zijn van Renault”, wat de schuld van Renault zou kunnen bewijzen en een betere compensatie mogelijk zou maken.

READ  Gezondheidsvergunning wordt verplicht op het werk voor werknemers die in contact komen met het publiek

Renault antwoordde aan JDD dat “90% van de Renault- en Nissan-klanten die deze problemen met deze motor hebben gehad, ondersteuning hebben gekregen.”