Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Renaud Muselier beschrijft de betaling van een energiecheque in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

Renaud Muselier beschrijft de betaling van een energiecheque in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

De president van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur kwam details verstrekken over de energiecontrolemaatregelen, die tegen 15 december 100.000 huishoudens ten goede zullen komen.

Renaud Moselier, president van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, bevestigde maandagavond op de BFM Nice Cote d’Azur de oprichting van een energiecheque om de meest bescheiden gezinnen te helpen. Dankzij het “European Endowment Fund van 25 miljoen euro” zullen cheques van “250 euro aan 100.000 gezinnen” in de regio worden uitgedeeld.

Hij legde uit dat dit “vooral mensen met een zeer bescheiden inkomen, alleenstaande moeders, grote gezinnen en iedereen die aan het einde van de maand met meer problemen kampt” ten goede zal komen, “onder het plafond van de middelen, afhankelijk van de grootte van het gezin.”

Online registraties

“Het is heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot de site en onmiddellijk te betalen”, bevestigde Renaud Moseller, eraan toevoegend dat de online registratie vanaf 15 september open is en vóór 15 december kan worden betaald.

Om u te registreren moet u naar de site gaan maregionsud.fr en verifiëren of ze in aanmerking komen, op basis van belastingaanslag en gezinssamenstelling. Volgens de website van het district is de deadline voor aanmelding 22 november. “Of een aanvrager in aanmerking komt, wordt op huishoudensniveau bepaald, dus er kan slechts één aanvraag per huishouden zijn”, zegt de site.

Als u in aanmerking komt, moet u een identiteitsbewijs, een belastingaangifte uit 2022 of 2023 en een adresbewijs overleggen dat niet ouder is dan 3 maanden.

De belangrijkste artikelen

READ  Carrefour en Leclerc herinneren zich deze besmette producten dringend, het is de vis