Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Enidis heeft vertrouwen in de Franse elektriciteitsproductie deze winter

Enidis heeft vertrouwen in de Franse elektriciteitsproductie deze winter

Enedis investeert jaarlijks ruim 4 miljard euro in het elektriciteitsdistributienetwerk Pascal Hutt / Stock.adobe.com

Enedis-voorzitter Marianne Linneau verwelkomt de stijging van de elektriciteitsproductie en de nuchterheidsinspanningen van de Fransen.

Na het EDF was Enedis aan de beurt om gerustgesteld te worden. “We kunnen heel veel vertrouwen hebben in de omstandigheden om de winter door te komen, omdat de voorspelling voor de elektriciteitsproductie, of het nu kernenergie of waterkracht is, op een goed niveau ligt en beter is dan het voorgaande jaar en omdat de Fransen hun nuchtere inspanningen voortzetten.Enedis-voorzitter Marianne Linio lichtte dit toe via een microfoon Klassieke radio Deze morgen.

Aan de ene kant zetten de Fransen, particulieren en bedrijven hun inspanningen voort om het verbruik terug te dringen, aangezien het elektriciteitsverbruik in één jaar tijd met 9% daalde. “Frankrijk heeft het energieverbruik losgekoppeld van de groeiMaandagochtend ontving hij ook Agnès Pannier-Runacher, minister van Energietransitie, voor de Vereniging van Energiejournalisten. naarDe CO2-uitstoot van het land daalde met 2,7%.Een manier om opnieuw te bevestigen dat klimaatdoelstellingen kunnen worden bereikt zonder achteruitgang te bepleiten, maar door technologische oplossingen te combineren met energiesoberheid en efficiëntie.

Nucleaire herstart

Aan de andere kant stijgt de Franse elektriciteitsproductie weer, dankzij de heropstart van een groot deel van zijn nucleaire vloot. Sinds het begin van het jaar is het land opnieuw een exporteur van elektriciteit geworden en heeft het tijdens de zomer zijn eerste plaats in Europa herwonnen. Nog een goed nieuws geprezen door Marianne Linneau”Elektriciteit blijft concurrerend met de Europese buren en is betaalbaar, vooral dankzij de bestaande beveiligingssystemen“.

De Fransen zijn ook massaal overgegaan op hernieuwbare energiebronnen. Steeds meer onder hen kiezen voor eigen elektriciteitsverbruik, vooral door het plaatsen van zonnepanelen. Goed nieuws, maar het zal enorme inspanningen vergen om het elektriciteitsdistributienetwerk, waarvoor Aeneid verantwoordelijk is, te verspreiden. “Elke vier jaar maken we één baan rond de aarde“, legt Marianne Linio uit aan Figaro, eraan herinnerend dat de groep de investeringen die nodig zijn om haar netwerk te moderniseren en te onderhouden en vooral om de ecologische transitie tussen 2021 en 2040 te ondersteunen, heeft geschat op 96 miljard euro.


“data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Problemen in de redactie van de krant "Parijs"