Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reguliere opvang bijna voorbij: 5 vragen om alles te begrijpen wat er vanaf 1 april verandert

Reguliere opvang bijna voorbij: 5 vragen om alles te begrijpen wat er vanaf 1 april verandert

eenvoudig
Vanaf 1 april worden er geen bonnen meer uitgedeeld bij aankoop. Aan de andere kant is het de plicht van de handelaren om u de verschillende manieren te vertellen waarop u een voucher kunt ontvangen. La Dépêche legt uit wat er voor koper en verkoper verandert.

Het is essentieel wanneer u uw aankopen tijdens een zakenreis wilt verantwoorden. Of wanneer u uw berekeningen wilt maken door de exacte bedragen van uw uitgaven te controleren. Ontvangst is al lang een populair doelwit in het Franse dagelijkse leven. En binnenkort wordt het nog zeldzamer. Sterker nog, vanaf 1elk In april moeten klanten de handelaar expliciet vragen om een ​​fysiek exemplaar af te drukken wanneer ze naar de kassa gaan. La Dépêche komt terug in 3 vragen over wat deze nieuwe schaal gaat veranderen.

Waarom worden bonnen niet meer afgedrukt?

De reden voor deze verandering is in de eerste plaats milieu. In Frankrijk worden jaarlijks ongeveer 30 miljard coupons gedrukt. In 2019 had gedeputeerde Patricia Miralles, belast met het wetsvoorstel, het er al over: “Voor een hypermarkt zijn dat 10.600 rondjes per jaar, de onbeperkte afstand tussen Parijs en Montpellier. Voor een bakkerij is dat 6 kilometer per jaar en voor een verkoper 30 km. Een enorme papierverspilling dus, vooral omdat deze kleine stukjes papier in de meeste gevallen in de prullenbak belanden en er maar heel weinig van hun formaat kan worden gerecycled.

Hoe krijgen we dan onze rekening terug?

De Nationale Commissie voor Informatie en Vrijheden (CNIL) onthulde de drie opties waarover de Fransen beschikken bij de aankoop van een product:

  • Standaard, De handelaar geeft geen ontvangstbewijsDit is vooral belangrijk voor kleine, alledaagse aankopen waarvoor geen aankoopbewijs vereist is. Dit is het geval voor de overgrote meerderheid van de bonnen die in Frankrijk worden gedrukt.
  • Handelaars kunnen de factuur nog steeds fysiek afdrukken, Als de klant daarom vraagt. Dit kan een goed idee zijn wanneer u de komende dagen een product moet vervangen.
  • De klant kan ook vragen Ontvang de factuur elektronisch. Dit kan verschillende vormen aannemen: een e-mail, een sms, een webpagina, een pdf die via e-mail wordt verzonden of zelfs een bericht dat via een QR-code op uw smartphone wordt verkregen.
READ  Airbus geeft veel geld uit om de vliegtuigproductie te vergroten

In welke gevallen is reguliere facturatie nog verplicht?

Er zijn echter gevallen waarin de handelaar een ontvangstbewijs moet afdrukken. Als u een zogenaamd “duurzaam” goed moet kopen (computers, apparaten, telefoons, enz.), zal de handelaar u een kwitantie moeten afdrukken die als mogelijke garantie zal dienen.

Creditcardbonnen, afgedrukt na annulering of creditering, worden standaard ook aan klanten uitgedeeld. Ten slotte zullen tickets worden uitgedeeld door geautomatiseerde kassa’s, wat een verplichte beveiliging is voor klanten.

Hoe zit het met de bescherming van persoonsgegevens?

De vraag rijst omdat de informatie die tijdens de aankoop wordt doorgegeven, met name de identiteit, evenals de bankgegevens van de klant of zijn e-mailadres, moeten worden beschermd. Autoriteiten beweren dat er beveiligingsrisico’s zijn voor deze gegevens.

Om deze risico’s het hoofd te bieden, moedigt CNIL handelaars aan om klanten die bestellen om hun ticket elektronisch (e-mail, sms) in te dienen, te informeren over het toekomstige gebruik van de gegevens die ze indienen. “Als een handelaar besluit om een ​​niet-fysieke tickettransmissie aan te bieden, moeten de geprefereerde oplossingen proberen het verzamelen van persoonlijke gegevens zoveel mogelijk te minimaliseren of zelfs te vermijden”, beveelt de CNIL aan. Het idee is om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet bescherming persoonsgegevens ruimschoots te respecteren. Openbare Autoriteit gepubliceerd Een reeks zeer specifieke aanbevelingen om handelaren beter te begeleiden En consumenten in dit netelige onderwerp.

A Alleen als compleet dossier bedoeld voor consumenten Het is ook aangepast om kopers beter te informeren. Belangrijke informatie om te onthouden over uw gegevens:

  • U kunt zich verzetten tegen het verzamelen van uw elektronische gegevens
  • U moet uw toestemming geven voor elke toekomstige bestelling via elektronische middelen (e-mail, sms, autodialer, enz.).
READ  Guadeloupe en Martinique zijn niet geschikt voor 'Icon of the Seas', de grootste oceaanlijn ter wereld

Is deze wet niet per 1 januari in werking getreden?

Deze “anti-afvalwet” zou aanvankelijk op 1 januari 2023 in werking treden. Maar de autoriteiten hebben besloten om deze implementatie met 3 maanden uit te stellen vanwege de inflatoire context die de Fransen ertoe dreigt te brengen nauwer te willen overleggen. op hun bonnetjes.

Bovendien merkte het kantoor van minister van Kleine en Middelgrote Ondernemingen, Olivia Gregoire, destijds op dat veel handelaren “de exacte bepalingen over de leveringsvoorwaarden van kaartjes niet kennen”.

Sinds januari hebben ze de tijd gehad om deze wijziging door te voeren en hun klanten een keuze te bieden met betrekking tot hun vervoermiddel voor hun ontvangstbewijs. Dit is dus 1elk Nissan die toezegging geldt voor alle dealers.