Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orpea in de ‘Versnelde bescherming’-procedure plaatsen

Orpea in de ‘Versnelde bescherming’-procedure plaatsen

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023 om 21:03 uur

De particuliere groep Orpea verpleeghuizen en klinieken kondigden vrijdag aan dat het onderwerp was van “versnelde bescherming” voor het commerciële rechtssysteem.

Het bedrijf laat in een persbericht weten dat dit een verwachte stap is in de uitvoering van het herstructureringsplan, dat moet leiden tot een wisseling van aandeelhouders en kwijtschelding van een deel van de zware schuldenlast.

“Het plan verloopt zoals gepland. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst”, vertelde Laurent Guillot, CEO van Orpea, die vorig jaar de leiding van het bedrijf overnam, na de explosie aan AFP. Les Fossoyeurs”.

Goedgekeurd in de afgelopen weken door ongeveer 51% van de concurrente financiële schuldeisers, benadrukte de heer Guillot dat dit herstructureringsplan de groep in staat zal stellen haar “duurzaamheid” te verzekeren. Hij voegde eraan toe dat het ging om het omslaan van overtredingen uit het verleden – met name de zeer grote investeringen in onroerend goed en internationaal – om “meer middelen toe te wijzen aan de zorg en ondersteuning van bewoners, patiënten en personeel”.

Het plan beoogt 3,8 miljard euro van de schulden van de groep af te schrijven op een totaal van 9,7 miljard, door ze om te zetten in kapitaal, tegen een koers van 0,30 euro kapitaal tegen één euro kwijtgescholden schulden.

Voor de gespecialiseerde handelsrechtbank van Nanterre, die verantwoordelijk is voor het dossier, twee maanden, eenmaal hernieuwbaar, om dit project te bekrachtigen.

Ondertussen gaan de activiteiten van het bedrijf normaal door, benadrukte de heer Guillot: met name Orpea zal zijn leveranciers blijven betalen (bijvoorbeeld voor gezondheidsproducten, bescherming of voeding).

READ  De grootste Lidl van Frankrijk opent in Nanterre

Als onderdeel van de versnelde waarborgen worden leveranciersvorderingen niet bevroren. “Noch het personeel, noch de bewoners en patiënten werden getroffen door deze maatregel”, bevestigde de heer Guillot.

Aan het einde van het proces zal Orpea voor 50,2% eigendom zijn van een consortium onder leiding van Caisse des dépôts, waaronder verzekeraars als CNP Assurances, Maif en MACSF. Het plan roept ook alle investeerders op om € 1,55 miljard aan nieuwe fondsen in te brengen in de groep, die aanwezig is in 22 landen en ongeveer 350 vestigingen – bejaardentehuizen en klinieken – exploiteert in Frankrijk.