Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Regen en modder vangen het Burning Man Festival midden in de woestijn op

Regen en modder vangen het Burning Man Festival midden in de woestijn op

Tienduizenden mensen worden gevraagd om ter plaatse voor voedsel, water en onderdak te zorgen, totdat ze het beroemde festivalterrein kunnen verlaten.

Deelnemers aan het Amerikaanse alternatieve Burning Man-festival konden vandaag, zaterdag, de locatie in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten niet meer bezoeken of verlaten vanwege hevige regenval die de plek in een modderveld veranderde en de organisatoren daartoe dwongen. Dus. Sluit de deuren.

“De poorten en de luchthaven van Black Rock City (naam van de locatie, noot van de redactie) blijven gesloten en alle in- en uitgangen worden tot nader order uitgesteld”, herhaald met regelmatige tussenpozen vanaf middernacht Account X (voorheen Twitter) Brandende man.

De organisatoren riepen de daar aanwezige deelnemers ook op om “water, voedsel en brandstof te besparen en een warm en veilig onderkomen te zoeken”.

10 graden ’s nachts

Door hevige regenval werd La Playa, de kenmerkende enorme arena van het evenement, onbegaanbaar.

Als de regen overdag ophoudt, zou het op zondag, de laatste dag van het festival, moeten terugkeren, terwijl de nachttemperaturen van zaterdag op zondag volgens de organisatoren opnieuw zouden moeten dalen tot rond de 10 graden.

De meeste geplande activiteiten zijn opgeschort, waaronder het neerschieten van de houten reus in het centrum van La Playa, die het einde van het festival markeert en het zijn naam geeft. Het weer maakte ook een einde aan het schoonmaken en legen van duizenden latrines op de locatie. rapporten Wachter.

Het wordt vaak geassocieerd met hitte

Vorig jaar werd het festival geconfronteerd met een zware hittegolf die gepaard ging met harde wind, wat de ervaring erg moeilijk maakte voor festivalgangers.

READ  Republikein George Santos is ook de "American Dream" om eerlijk te zijn

Burning Man, gelanceerd in 1986 in San Francisco, wil een ondefinieerbaar evenement zijn, ergens tussen een viering van de tegencultuur en een spirituele retraite. Aanvankelijk opgevoerd op een strand in San Francisco, is Burning Man uitgegroeid tot een georganiseerd festival, met een budget van bijna $45 miljoen (cijfers van 2018) en meer dan 75.000 bezoekers voor de nieuwste editie, minder dan de vorige editie in 2019.

Het wordt sinds de jaren negentig gehouden in de Black Rock Desert, een beschermd gebied in het noordwesten van Nevada, dat de organisatoren willen behouden.

De belangrijkste artikelen