Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Red Lions – Vincent Vanach kroonde zich met Keulen tot kampioen van Duitsland

Red Lions – Vincent Vanach kroonde zich met Keulen tot kampioen van Duitsland

(Belga) Red Lions-doelman Vincent Vanache heeft zondag in Mannheim het Duitse hockeykampioenschap gewonnen met zijn club Root Weiss Cologne. In de finale hield Vanach de nul om met 1-0 te winnen van Ullenhorst Mulheim. Zo won de drievoudig beste doelman ter wereld persoonlijk zijn zesde Nationale Beker nadat hij driemaal bekroond was met Waterloo Ducks in België en nog twee keer met Oranje-Zwart in de Nederlandse competitie.

In de halve finale op zaterdag sloegen Vanach en zijn teamgenoten Berlin met 6-4 onderuit, terwijl ze in het laatste kwart met 2-4 vielen. Met Keulen, zoals de wereld- en Europees kampioen in 2020 een vierjarig contract tekende, zou Brabanson een unieke prestatie kunnen tekenen als hij ook de European Hockey League (EHL) wint, de trofee die hij al heeft verzameld met Watadax. En Oranje-Zwart. Daarmee werd hij de eerste speler die de Premier League-titel won met drie clubs uit drie verschillende landen. Een andere rode leeuw zou de komende dagen een nationale kroon naar het buitenland kunnen grijpen. Al begin april Europees kampioen met zijn Nederlandse club Bloemendaal, heeft Arthur Van Doren zich zaterdag al geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap. Voormalig World Double Player en teamgenoten versloegen Dean Bosch (5-1, 3-0), de club van zijn jongere broer Loic Van Doren, Vanache’s vervanger in het nationale team. De finale wordt donderdag gehouden (de beste van drie wedstrijden) tegen Kampung, die Rotterdam uitschakelde (1-0, 3-0). (Belga)

READ  Longoria bevestigt toekomstige ondertekening van Marseille