Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Red Lions verslaan Duitsland met 6-1 bij Ukel Sport

De Belgian Lions, het Belgische nationale hockeyteam voor heren, keerden zaterdagavond terug in de professionele hockeycompetitie met een ruime zege op Duitsland met 6-1 (eerste helft: 2-0), zaterdagavond op de sportfaciliteiten van Ukkel, in Brussel. Ontwikkeld onder leiding van nieuwe coach Michel van den Heuvel en voor het eerst sinds zijn Olympische titel zijn publiek te vinden, pakte het nummer 1 zaad het beste van de vierde ronde van de laatste Olympische Spelen dankzij doelpunten van Sebastien Duquerre, Cedric Charlier , William Ghislaine en Nicolas de Kerbel (2x) en John-John Dahmane. De twee teams treffen elkaar zondag om zich te revancheren, vanaf 16.30 uur.

Voor aanvang van de bijeenkomst werden de rode leeuwen gehuldigd. Thierry Weil, CEO van de International Hockey Federation (FIH) reikte officieel de voormalige Pro League-trofee uit aan voormalig aanvoerder Thomas Brills, die sinds de Olympische Spelen in Tokio met pensioen is. Vaarwel en met zijn koptotaal van 359 kon de 34-jarige Orange Road-speler zijn teamgenoten voor de laatste keer op het veld begroeten en feliciteren voordat de wedstrijd begon. De nummer één van de wereld domineerde het eerste kwart zonder de geblesseerde Simone Gugnard en Florent van Opel met drie zeer duidelijke kansen. John John Domain mist in de zevende minuut een aftrap. In termen van reactie kreeg Duitsland, dat de afgelopen Olympische Spelen als vierde eindigde, de eerste pc, die ook slecht is geframed. Cedric Charlier creëerde de twee beste kansen om de score te openen in de 8e en 11e minuut.William Gislin isoleerde goed, toen een Racing-speler als eerste het doel raakte dat werd verdedigd door Alexander Stadler, voordat hij afweek naar de rechterpaal van de tegenstander keeper.

READ  Wayne Rooney valt Derby County-eigenaar Mel Morris aan

Het was pas in het tweede kwart voor de Red Lions. Een penetratie van Tom Boone aan de rechterkant vond Sebastien Docker op de linkerpaal. Zijn herstel bedroog Stadler (1-0, 19). Twee Belgische PC’s werden goed afgeweerd door de verdediging van Honomas. Opnieuw waarschuwde Charlier voor een backhandtrap (24) voordat de spits zelf sterk opkwam na een voorzet die werd geblokt door Nicolas de Kerbel (2-0, 24). De titelverdediger drukte in de tweede helft zijn stempel niet op de wedstrijd. Ghislaine liep regelmatig door zijn appartement, Charlier verloor een duel tegen Stadler, terwijl Vincent Vanach van weinig nut bleef. Dankzij het overschot aan de linkerkant van Tanguy Cosyns kon Ghislaine de Belgische voorsprong verdrievoudigen (3-0, 37). De laatste periode begon met de redding van Vanach uit een zending van Niklas Whelen. ‘The Wall’ schitterde wederom twee keer tegen Malte Hellwig en Thies Prinz en bewees dat hij nog steeds de beste keeper van de hockeyplaneet is. In de tegenaanval schoot Nicolas de Kerpel Stadler knap onder vuur (4-0, 50). België heeft de laatste 3 computers niet uitgebuit. Aan het einde van de wedstrijd redde Mario Schechner de eer door te herstellen van nabij Vanche (54e plaats), voordat De Kerbel (58e plaats) en Domaine (59e plaats, op rebounds van de computer) de eindstand met 6-1 binnenhaalden.

Met pakketten uit Australië en Nieuw-Zeeland (reisbeperkingen), momenteel niet vervangen door FIH, wordt deze derde editie van de Pro League met slechts 7 landen gespeeld. De Red Lions vervolgen de Pro League met een dubbele confrontatie tegen Nederland, op 26 en 28 november, in Rotterdam, – de laatste twee interlands van het jaar – voordat ze de competitie in 2022 voortzetten in Argentinië (12 en 13/02) .

READ  Anne Hidalgo bereidt zich voor om in de rivier de Seine te duiken