Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Recordhitte verwacht op woensdag in Italië, ook getroffen door branden

Deze week is Italië getuige van een piekhitte die gepaard gaat met branden in het zuiden van het land, vooral in Sicilië en Calabrië, waar een natuurpark dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt bedreigd. Het schiereiland beleeft momenteel de heetste week van de zomer, met temperaturen die al boven de 47 graden komen op Sicilië, in de buurt van Syracuse. De National Weather Service verwacht woensdag het record te breken voor de hoogste temperatuur ooit gemeten in Italië (48,5 graden in 1999 op Sicilië). De thermometer zal naar verwachting woensdag stijgen tot 49-50 graden in het zuidoosten van Sicilië en 39-42 graden in Calabrië (het Italiaanse puntje van de schoen), Puglia (de hak van de schoen) en in Campania (de regio van Napels).

Brandweerlieden zeiden dat brandweerlieden in Calabrië en Sicilië de afgelopen 12 uur 300 keer moesten ingrijpen en dat zeven brandweerlieden sinds zonsopgang waren gemobiliseerd. Madoni, een bergachtig gebied in de buurt van de Siciliaanse hoofdstad Palermo, werd dagenlang belegerd door wind- en hitte-aangedreven branden, die gewassen, huizen en industriële gebouwen verwoestten. In Calabrië bedreigt de vlam het UNESCO World Geopark van Aspromonte, een complex van bergen, heuvels en plateaus van bijna 2.000 meter hoog, afgewisseld met diepe valleien die oprijzen op een schiereiland van de Apennijnen en een prachtig panoramisch uitzicht bieden op de Straat van Messina en de Etna. en de Eolische eilanden.

zie ook – Sicilië door brand verwoest

noodtoestand uitgeroepen

De gouverneur van Sicilië, Nilo Musumesi, heeft opgeroepen tot een nationale noodtoestand voor de Madonisten. Minister van Landbouw Stefano Patuanelli zal naar verwachting woensdag ter plaatse zijn om de burgemeesters van de zwaarst getroffen gemeenten te ontmoeten. Het hoofd van de milieu-ngo WWF heeft dinsdag 10 augustus Italië gedagvaard”Onmiddellijke tussenkomst van extra luchtbronnen». «Anders is het te laat en verliezen we voor altijd een onschatbaar erfgoed»Geklaagd. zoals hij vroegVerhoogde monitoring ter plaatse omdat in gebieden waar branden zijn geblust, nieuwe uitbraken zijn geregistreerd, blijkbaar gestart door gewetenloze criminelen.“niemand.

READ  Talibanleider roept nieuwe regering op om islamitische wet te implementeren

Sardinië, waar dinsdag een 35-jarige fokker die verdacht wordt van brandstichting, werd gearresteerd. Alleen al voor dinsdag werden 13 branden geregistreerd. De komende dagen zal de anticycloon die verantwoordelijk is voor de hittegolf die Italië overspoelt, toepasselijk Lucifer genaamd, naar het noorden trekken, met temperaturen die naar verwachting in het weekend van 15 augustus (midden) en in Lazio 39-40 graden zullen bereiken in Toscane. (regio Rome).