Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rapper Lil Uzi Vert wil een planeet bezitten, en het idee maakt astronomen aan het lachen

Reclame of investeringsproject tussen de sterren? De Rapper Amerikaanse Lil Uzi Vert donderdag bekend gemaakt
Wil je de eigenaar worden van
planeet WASP-127b.

De advertentie ging vergezeld van de hashtag “#Neuralink”, de naam Neurotechnologie bedrijf Het werd mede opgericht door Elon Musk. Volgens Grimes, muzikant en compagnon van rapper Elon Musk
Bijna voltooid Bestand voor de planeet.

Dit verlangen naar ruimtelijk eigendom “heeft echter geen juridische betekenis of legitimiteit”, details in 20 minuten Alan Lecavelier, astronoom. Verder: “Het is waarschijnlijk het beste antwoord in het boek” kleine Prins de Saint-Exupéry”, voegt hij er met gevoel voor humor aan toe.
In het dertiende hoofdstukDe held ontmoet een zakenman die bezig is met het berekenen van de sterren, die hij zelf als de zijne beschouwt.

Pas op voor overnamecertificaten

Zoals Eric Lagadec, voorzitter van de Franse Vereniging voor Astronomie en Astrofysica, opmerkt: 20 minuten Het onvermogen om een ​​planeet te bezitten. Het principe is om de dingen van het universum te beschouwen als “het erfgoed van de mensheid”.

De wereld herinnert zich dat de te koop aangeboden stertitels soms geen juridische waarde hebben. Internationale Astronomische Unie (IAU) waarschuwt ook, met gevoel voor humor, tegen “bedrijven die land op de maan en andere planeten verkopen”.

WASP 127-b is niet echt gastvrij

Bovendien is het op dit moment niet waarschijnlijk dat Lil Uzi Vert ooit een voet op WASP 127-b zal zetten. “De ster WASP 127 is ongeveer 500 lichtjaar verwijderd en de planeet WASP 127-b is een gasreus die in 4,2 dagen om zijn ster draait, groter is dan Jupiter en een massa heeft die 50 keer zo groot is als die van de aarde”, herinnert Eric zich. Lagadec. Deze planeet is “gasvormig, zeer dicht bij zijn ster, dus het is erg heet”, voegt hij eraan toe. “Persoonlijk zou ik daar niet op vakantie gaan!”

READ  Veepee speciale verkoop gepland voor 2 juni 2021

Als je je poot in het heelal wilt achterlaten, kun je deelnemen aan het kiezen van een asteroïdenaam. UAI, de enige organisatie Gedelegeerd om te valideren Er worden namen en soms wedstrijden georganiseerd om ze meer “memorabel” te maken dan wetenschappelijke.

Een persoon die een astronomisch object (ster, asteroïde …) ontdekt, heeft ook het recht om een ​​naam op de UAI te suggereren. Het is dan ook aan de internationale organisatie om dit te valideren. Dat zei Cousteau. Rogerfriedger Of albracens die over onze hoofden tollen. Begin juli zei Maram Kerr, een 42-jarige Senegalese astronoom,
Ik was vereerd om een ​​asteroïde naar hem vernoemd te zien. Het is dus aan jou om de lucht te klaren!